Diari La Veu del País Valencià
Hui es llig més que mai en la història
EFE / València

La Universitat de València acollirà fins a dijous que ve aquest congrés, en el qual participen més d’un centenar d’investigadors internacionals.

El catedràtic de Psicologia Evolutiva i de l’Educació de la Universitat de València, Eduardo Vidal-Abarca, ha assegurat que “mai en la història s’ha llegit tant com ara i mai ha sigut tan important saber llegir i sobretot comprendre el que es llig”.

De fet, segons aquest expert, la comunicació escrita s’ha incrementat moltíssim com a conseqüència de les noves formes de lectura a través d’Internet i d’altres suports mòbils.

En relació als joves, ha afirmat que és “mentida que els joves no lligen, potser no lligen el que els adults volgueren que lligen” ha subratllat l’expert. A més, ha indicat que la mitjana de lectura en adults diària arriba a les quatre hores i mitja, segons un recent estudi realitzat a EUA, i que la lectura de narrativa és “mínima” en comparació amb altres suports.



Així mateix, ha defensat que la lectura “no solament és important educativament, sinó també socialment”, i ha assegurat que les competències lectores de la població són “crucials” per al desenvolupament econòmic, social i personal, tal com posa de manifest l’informe PISA de l’OCDE, en el qual participa com a expert.

En aquest sentit, Vidal-Abarca afirma que mai havia sigut tan important tenir un bon nivell de comprensió lectora i ha destacat que “no solament és important per a gaudir, sinó senzillament per a sobreviure”.

Comparteix

Icona de pantalla completa