Diari La Veu del País Valencià
FAPA-València defensa que les AMPAs puguen distribuir llibres

RedactaVeu / València

Davant les declaracions del Gremi de Llibrers respecte a la distribució de llibres de text per part de les AMPAs en els centres públics, que ho han considerat com a pràctica “il·legal”, la federació de pares vol deixar clar que la pràctica de distribució de llibres és totalment lícita perquè no hi ha cap benefici ni lucre.

Per desmentir, com cada any, aquesta suposada il·legalitat en la qual estan incorrent les AMPAs dels centres públics per distribuir llibres i materials curriculars, el gabinet d’assessoria de FAPA-València té preparat un informe d’arguments en el quals la Federació rebutja frontalment que les AMPAs estiguen incorrent en aquesta il·legalitat. En l’informe es realitza una anàlisi exhaustiva de les Instruccions de la Direcció General d’Ordenació i Innovació Educativa de l’any 95 sobre la distribució de llibres de text.

FAPA-València destaca, a més, que es limita a complir una sentència del 9 de març de 1992 del Tribunal Superior de Justícia valencià que la federació té en el seu poder i per la qual va quedar palesa que la distribució de llibres en centres docents per les AMPAs no és una activitat comercial ni està subjecta a l’IAE.

El president de FAPA-València, Josep Ricard Revert, aconsella les AMPAs federades que continuen amb la seua activitat d’adquirir els llibres i material que els pares i mares els hagen encarregat, “i que els distribuisquen posteriorment com fins ara, sense benefici ni lucre”. Així mateix recomana que aquelles que no distribueixen llibres als seus centres, els adquirisquen en les llibreries més properes.

Comparteix

Icona de pantalla completa