Diari La Veu del País Valencià
Cal que els veïns participen a les Juntes Locals de Seguretat
Compromís demana, a proposta de les Federacions Veïnals, la participació dels veïns a les Juntes Locals de Seguretat

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló ha explicat que aquesta matí han presentat un escrit adreçat a l’alcalde, i que en el proper plenari el seu Grup presentarà una moció, per tal que les Juntes Locals de Seguretat s’òbriguen a la participació directa de la ciutadania.

La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat que “avui, a petició de la Coordinadora de Asociaciones de Vecinos de Castellón, la Federación Provincial de AAVV, Federación de Asociaciones Ciudadanas, Consumidores y Usuarios de Castellón i la Federación Coordinadora de Entidades Ciudadanas de Castellón hem presentat per registre una petició a l’alcalde per tal que permeta que els veïns i veïnes formen part de les Juntes Locals de Seguretat. La participació ciutadana en el sistema de seguretat local no és una concessió testimonial sinó una necessitat, i implica l’establiment de diversos canals de comunicació, col·laboració i coordinació entre la ciutadania i els cossos, serveis i òrgans responsables de la seguretat pública”.

Ali Brancal ha comentat que “al mateix temps, hem comunicat a les federacions que el nostre grup presentarà una moció per tal que es cree un Consell Local de Seguretat, via per la qual es facilitarà la participació, segons indica l’article 13 del Reial Decret 1087/2010”.

La regidora de Compromís ha explicat que “hi ha col·lectius de ciutadans, com ara associacions de veïns, que reclamen ser escoltats i poder dir la seua, que volen que es tinguin en compte les seves necessitats a l’hora de dissenyar els plans de seguretat de la ciutat. I, en aquest sentit, resulten clau les Juntes Locals de Seguretat, ja que són el marc en què es determinen les prioritats, les accions especials i les campanyes de prevenció i on, a partir del diagnòstic de l’estat de la seguretat pública en el municipi, s’orienten les activitats i l’acció policial i la seua coordinació amb tots els serveis públics que operen al municipi”.

Compromís per Castelló

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa