Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig lamenta que el PP done via lliure a la fractura hidràulica

RedactaVeu / Madrid

El secretari general del PSPV-PSOE i diputat estatal, Ximo Puig, ha criticat que el PP haja donat via lliure a la tècnica de la fractura hidràulica “amagant aquesta autorització dins d’un projecte de Llei sobre competència elèctrica insular i extrapeninsular” en la Comissió d’Indústria del Congrés dels Diputats.

D’aquesta forma, ha lamentat que no haja tingut en compte cap de les esmenes presentades pels socialistes, tant en el Congrés com en les Corts Valencianes, al mateix temps que han aprovat aquest polèmic mètode d’extracció de gas “de forma traïdora i per la porta del darrere, barrejant-ho amb altres qüestions per a intentar que passara desapercebuda, intentant així, imposar de nou els seus interessos a través de l’engany”.

Per a Puig, l’autorització del PP “és un atemptat directe contra el nostre principal recurs: l’aigua, que és el vertader petroli per als valencians”. En aquest sentit, ha lamentat que s’haja donat via lliure a aquestes pràctiques “malgrat que encara no existeixen garanties que siga un mètode d’extracció segur, ni per al territori ni per als ciutadans” i ha incidit que “es tracta d’un mètode d’extracció de gas i petroli insegur, incert i perillós, per la qual cosa no hi ha motiu per a posar en qüestió la salut dels ciutadans ni el nostre principal recurs natural, que és l’aigua”.

Manifestació contra el Fracking a Morella

De fet, tal com ha recordat el dirigent socialista, “en països com França s’ha prohibit l’explotació d’hidrocarburs mitjançant la fractura hidràulica i s’han revocat les autoritzacions que havien sigut concedides”. A més, també a Alemanya i a Gran Bretanya “s’està considerant la prohibició total d’aquest tipus de tècniques i als Estats Units s’estan imposant moratòries amb l’objectiu d’estudiar millor els seus efectes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa