Diari La Veu del País Valencià
Demanen multes per als membres de Compromís que es van manifestar davant Bankia
EFE / Elx

L’acusació pública ha elevat aquesta petició durant el judici celebrat contra aquests quatre joves a la Ciutat de la Justícia d’Elx.

La diputada de Compromís a Les Corts i advocada dels acusats, Mònica Oltra, ha assegurat que les proves i testimoniatges aportats “deixen clar” que la concentració davant l’oficina bancària per a “denunciar les estafes patides” va ser “pacífica”.

En declaracions als mitjans de comunicació, Oltra ha dit que els quatre joves es trobaven “exercint el dret del ciutadà a manifestar-se davant les injustícies”, per açò ha destacat que esperen una sentència absolutòria.

En aquest sentit, ha apuntat que es tracta d’una maniobra del ministeri de l’Interior per a “perseguir” tots aquells que es mobilitzen i “criminalitzar” les protestes. Un fet que, al seu judici, “no cap” en un estat de dret i “no s’ha de permetre”, ja que “provoca” la por en la gent a eixir al carrer a “expressar de forma cívica i pacífica el que pensa”.

Així mateix, ha assegurat que es tracta d’una estratègia “il·legítima” i “dissuasòria” perquè no acudisquen a manifestar-se. En cas de no obtenir l’absolució, Oltra ha anunciat que seguiran defensant que aquestes persones van actuar dins els marges de la llei, i que no es “criminalitze” l’acte de manifestar-se davant les injustícies.

Abans del judici, celebrat en el Jutjat d’Instrucció número 2 d’Elx, una trentena de persones s’ha concentrat a les portes de la Ciutat de la Justícia per a mostrar el seu suport als companys.

La diputada de Compromís i advocada dels acusats, Mònica Oltra.

Comparteix

Icona de pantalla completa