Diari La Veu del País Valencià
Investiguen la directora del Sant Pius V per un delicte contra el Patrimoni
EFE / València

Fonts del Tribunal Superior de Justícia valencià han confirmat que les diligències es troben en el jutjat d’Instrucció, encara que l’expedient del cas encara està en poder de Fiscalia, que va rebre al maig una denúncia de la Federació de Serveis Públics (FSP) d’UGT PV.



La Fiscal Cap, Teresa Gisbert, va remetre el 14 de juny la denúncia al deganat perquè el jutjat d’instrucció competent seguira amb la recerca per presumpte delicte o falta contra el patrimoni històric.

Aquest sindicat va presentar el 2 de maig la denúncia davant Fiscalia després de tenir coneixement que 18 de les obres artístiques del Museu Sant Pius V estaven dipositades en el Real Monestir del Puig de Sant Maria i d’aquestes, algunes havien sigut portades a la parròquia de Nostra Senyora del Puig de la ciutat de València.

Segons assenyala UGT PV en la denúncia, es va produir un “trasllat d’obres artístiques de gran valor sense autorització dels tècnics del Museu Sant Pius V”, la qual cosa hauria pogut suposar “possibles deterioracions per raons de canvis de llum, humitat o temperatura”.



Entre aquestes obres, segons les mateixes fonts, es troba una còpia del Sant Enterrament de Caravaggio i quadres de Jerónico Jacinto d’Espinosa i Gaspar de la Huerta. “Les condicions de conservació dels esmentats quadres no són les idònies, fins i tot alguns d’ells es troben sense bastidor o enrotllats”, segons s’afirma en la denúncia presentada per UGT PV davant Fiscalia.



A més, s’indica que, durant 2013, s’ha constatat que fins i tot un restaurador particular ha intervingut en la restauració de l’obra del Sant Enterrament “sense que hagen respectat els tràmits legals per a procedir a actuar sobre un quadre de gran valor artístic”.

Aquests fets, segons la denúncia, també van ser posats en coneixement del ministeri d’Educació a través d’un escrit “sense que fins al moment s’haja obtingut resposta alguna”.



El responsable de la secretària d’Administració Autonòmica i de Justícia de la FSP UGT PV, Gonzálo Fernández, ha declarat que aquesta és una “mostra més de la multitud de desastres que s’han produït amb Paz Olmos, a qui van nomenar directora sense tenir ni idea”, ha afegit.



Comparteix

Icona de pantalla completa