Diari La Veu del País Valencià
Conclouen els tallers d’estiu a Pedreguer
Fins a 80 alumnes han participat en aquesta edició

El darrer divendres, dia 29 d’agost, va concloure una nova edició dels Tallers d’Estiu a Pedreguer. Una de les característiques principals d’aquests Tallers són la gran diversitat d’activitats que s’han realitzat, totes elles destinades al divertiment i ensenyament de l’alumnat. El projecte organitzador d’aquesta edició, titulat PARLE VOSTÉ de Josep Marqués i Lluís Cabrera, ha assolit a la perfecció els objectius que s’havia marcat: que els xiquets i xiquetes pugen passar els matins del mes d’agost jugant, divertint-se i gaudint de les activitats, alhora que adquireixen uns primers coneixements sobre la seua cultura i el seu entorn. Aquestes activitats hauria estat impossible fer-les durant els curs escolar però igualment són importants per a la seva formació, cosa que han valorat molt bé els pares i mares.

També cal destacar la transcendència social que han tingut les activitats en l’edició de enguany ja que moltes estaven pensades per a dur-les a terme fora del recinte escolar i amb contacte amb els espais públics del poble: carrers, camins, parcs, edificis públics, places, etc. la qual cosa implicava uns valors de civisme, d’educació vial i de comportament que s’han complit perfectament.

Així mateix la resposta de la gent del poble ha estat molt positiva i respectuosa en el desenvolupament de totes les eixides. D’aquesta manera, cal realçar l’important ressò que han tingut els Tallers d’Estiu aquest any. Hi ha hagut una implicació col·laboradora per part de moltes persones de diferents sectors socials (adults, grans, joves,…) prestant-se voluntaris en qualsevol ajut: contant contes o històries, parlant-los del seu ofici, cantant cançons tradicionals, etc.

Pel que fa a l’assistència cal dir que tots els dies hi hagut entre un 85 i un 90% dels alumnes. És un percentatge elevat ja que l’assistència no és obligatòria. El nombre total de participants ha estat de 80 alumnes.

Aquests Tallers han servit com a excel·lent recurs per a la integració i la interacció dels nens; un punt de trobada de les diferents cultures i edats que a través del joc, l’experiència i la cultura s’han pogut comunicar, expressar-se i aprendre.

Per acabar, cal recordar que tot açò ha estat possible gràcies al suport i recolzament de la Regidoria dEducació del M.I. Ajuntament de Pedreguer i la inestimable col·laboració i coordinació del Gabinet Psicopedagògic de Pedreguer.

Comparteix

Icona de pantalla completa