Diari La Veu del País Valencià
Cal saber què va passar amb el foc al Parc Natural del Túria
JUANMA RAMÓN: “EXIGIM UNA COMISSIÓ INFORMATIVA PER A SABER QUÈ VA PASSAR AMB EL FOC AL PARC NATURAL DEL TÚRIA”

Compromís per Paterna, que presentarà una moció per a exigir una millora en els mitjans de prevenció d’incendis al municipi, critica que el PP no va informar en cap moment a la població

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “no sabem a quan espera l’alcalde per a informar sobre l’incendi que este cap de setmana ha afectat al Parc Natural del Túria, la Vallesa i la Canyada. Ni tan sols el PP va emprar en el moment els seus perfils a les xarxes socials, tot mentre el foc cremava una zona del municipi de Paterna i algunes persones perderen la seua vivenda. Per tot això, i perquè volem saber, exigim una comissió informativa per a conéixer exactament perquè s’han cremat quasi 30 hectàrees del Parc Natural del Túria”.

Segons Ramón, “un foc que s’inicia divendres, s’apaga, i dissabte reviscola, ha de ser objecte d’informes, que també hem sol·licitat a l’equip de govern. Volem que tota l’oposició i la ciutadania siguen coneixedors d’aspectes com la superfície i localització de l’àrea afectada; els mitjans tècnics i humans destinats per a l’extinció de l’incendi; quins mitjans estaven presents en la zona després de l’extinció del primer foc, el dia 16, que no varen poder evitar que revifara el 17 pel matí; quines poden ser les possibles causes de l’incendi inicial i del revifament el dia 17. Fins i tot volem saber si altres administracions competents ja tenen informes”.

“Malauradament els nostres pronòstics s’han complit. Divendres Compromís ja alertàrem del perill que suposava fer retallades del 81% al pressupost municipal en matèria de prevenció d’incendis, sobre tot quan enguany l’estiu va a ser especialment perillós donada la sequera tan forta que estem patint. A això recordem que se li afegix la quasi desaparició de la Unitat de Medi Ambient (UMA) de la Policia Local i ara la imminent venda de l’empresa pública GESPA, que aportava vigilància forestal en torre i patrulla”.

“Cal fer polítiques de prevenció, polítiques que el PP pareix que no sap ni que existeixen, donat l’incendi d’aquest cap de setmana. Per això, anem a presentar una moció al ple del mes de maig, per tal que hi haja una millora real als mitjans de prevenció d’incendis en Paterna. Hem d’exigir inversió pressupostària per al manteniment i protecció del Parc Natural i Fluvial del Túria, abandonats pel PP des de la seua creació. Són necessàries la prevenció i la gestió forestal sostenible, com per exemple potenciar l’ús de la canya”.

“De res val dir que la policia local serà l’encarregada de vigilar si no es fan tasques de prevenció al llarg de tot l’any, ja que els incendis també s’eviten així, amb la prevenció. Volem que la ciutadania de Paterna gaudisca del seus espais naturals, com el Parc del Túria i el bosc de la Vallesa. I que no visquen amb l’ai quan arribe la calor perquè el consistori no neteja i tot està ple de matolls secs que són un polvorí per a que es cale foc”, conclou Juanma Ramón.

Compromís per Paterna

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa