Compromís proposa la creació de menjadors socials d'estiu

22 maig 2014 01:00h
Ali Brancal
Compromís proposa la creació de menjadors socials d'estiu per a xiquets i xiquetes en risc de desnutrició
 
La portaveu adjunta de Compromís per Castelló ha anunciat que el seu Grup presenta una moció al proper plenari en la qual es planteja tot un seguit d'actuacions per combatre el risc de malnutrició en xiquets i xiquetes de Castelló.
 
La portaveu adjunta de Compromís a l'Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat avui que “en aquest plenari de maig presentem una moció per tal s'instar a la Junta de Govern Local a la creació d'un menjadors socials d'estiu a la ciutat de Castelló per atendre xiquets i xiquetes en risc de desnutrició”.

Ali Brancal ha comentat que “en la mateixa moció també plantegem que s'incrementen els recursos destinats, via convenis a entitats i ens locals, a becar places de colònies, casals, campaments i rutes per a l’estiu que permeta als xiquets i xiquetes tindre tres menjades diàries i igualtat d'accés al lleure”.

Segons la regidora de Compromís “donades les eleva des xifres de pobresa actual, que afecten a molts xiquets i xiquetes valencians, i segons les dades de les ONGs, es fa imprescindible que abordem aquest problema. En aquest sentit, cal denunciar igualment la situació d'impagament de la Conselleria amb els menjadors escolars, tant pel que fa a les beques com a les despeses de funcionament. A hores d'ara, la Conselleria només ha abonat els diners corresponents al mes de desembre devent les despeses corresponents al que va d'any de funcionament dels menjadors escolars. Açò està posant en greus problemes el manteniment dels mateixos. Només al CEIP Herrero, per exemple, se li deuen 60.000 euros en concepte de beques de menjador del que va del 2014. A més a més, el retall de les ajudes de menjador, amb la reducció dràstica dels alumnes que rebien la beca completa, ha fet que nombrosos alumnes necessitats, amb una beca del 70%, hagen deixat el menjador escolar per no poder assumir la resta de diners”.

Finalment, Ali Brancal ha afegit que “per tal de coordinar totes les accions que es realitzen a la ciutat per lluitar contra la fam i la malnutrició, especialment la infantil, proposem la creació d'un òrgan de coordinació que done coneixement, cada sis mesos, de les propostes i línies de treball a través del Consell de Benestar. La regidoria de Benestar Social serà la responsable de coordinar la resta de departaments, òrgans i regidories a l' hora de mobilitzar recursos i definir les accions de lluita contra la fam i la malnutrició”.

Compromís per Castelló

photo
 
next