Diari La Veu del País Valencià
Paterna – mesures cautelars aturant la venda de GESPA
RAMÓN: “DEMANAREM JUDICIALMENT LA ‘SUSPENSIÓ CAUTELAR’ DE LA VENDA DE GESPA I LA COMPRA DELS TERRENYS DE LA ZONA FRANCA”

Compromís per Paterna denuncia que Agustí aprovarà demà al ple estos assumptes que seran irreversibles en cas que prosperen les denuncies davant Fiscalia

L’assemblea local de Compromís estudiarà si el préstec per a la compra dels terrenys té caràcter de deute il·legítim

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “ al ple ens juguem el futur del municipi, que de fet està prou tocat, ja que Agustí vol aprovar amb la seua majoria absoluta la compra dels terrenys de la Zona Franca, gastant-se 10 milions d’euros que no té. I a això s’afegeix la venda de GESPA, que també vol consumar demà”.

“Ambdós són assumptes que Compromís ha portat als jutjats per pressumptes irregularitats. I ara li demanarem a la Justícia que, en cas que s’aproven els acords demà, els ature perquè si no es comprometerà irreversiblement el futur de la sostenibilitat econòmica de Paterna, hipotecant els pressupostos dels equips de govern futurs i de tots els paterners”.

Segons explica Ramón, “les instàncies judicials són coneixedores de les denúncies que Compromís ha presentat, relatives al tràmit de les despeses dels viatges de l’alcalde a Xina i de la promoció que ha fet de la Zona Franca emprant a l’empresa pública que ara vol vendre, GESPA”.

A més a més, Ramón assenyala que “no és cert que en Compromís només volem entorpir aquestos projectes de l’alcalde, perquè el que volem realment és paralitzar-los. Com s’atrevix Agustí a imposar retallades en importants partides pressupostàries de caràcter social i utilitzar els superàvits passats i futurs per a finançar una compra per a allò que no està gens clar? Recordem que a més Agustí sempre ha dit que la Zona Franca no anava a costar ni un euro a Paterna. El patiment de la ciutadania només ha servit per a malbaratar diners i endeutar-nos en uns terrenys per al projecte fantasma d’Agustí”.

“És urgent que des de la Justícia es prenguen aquestes mesures cautelars aturant la venda de GESPA i la compra dels terrenys per a la Zona Franca, per tal que els órgans judicials decidisquen sobre els acords que no estan gens clars. Acords que sempre han eludit la fiscalització prèvia de la Secretaria i d’Intervenció, mètode habitual del PP presentant sorpresivament assumptes fora de l’ordre del dia. Tot això quan ens trobem amb interventor accidental”.

“En cas que Compromís participara en un futur govern, si el préstec per a la compra dels terrenys de la Zona Franca és considerara deute il·legítim, podria suposar l’impagament del mateix. Per això, l’Assemblea de Compromís estudiarà la declaració d’eixe deute com a deute il·legítim sobre eixa compra. Compromís continuarà exigint la paralització del projecte, més ara que Agustí pretén endeutar al consistori amb 10 milions d’euros per al seu projecte fantasma. Amb les necessitats que té la ciutadania, a més d’il·legítim és immoral i vergonyós assumir un deute per a un projecte virtual, sense cap garantia de viabilitat”, conclou Juanma Ramón.

Compromís per Paterna

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa