Diari La Veu del País Valencià
AVACU i Mercadona elaboren una guia per aprofitar millor els aliments
EFE / València

Ambdues entitats han explicat que un dels motius “de més pes” a l’hora d’emprendre aquest projecte ha sigut “la constatació que quasi la meitat del desaprofitament alimentari generat a l’Estat espanyol ocorre en les llars”.

Per açò, tant AVACU com Mercadona han decidit engegar aquesta iniciativa que, a través d’unes senzilles pautes, “ajuda la ciutadania a consumir de forma més responsable, reduint la quantitat d’aliments que acaben en les escombraries”.

Amb aquesta guia “pretenem provocar un canvi en la nostra actitud i conscienciar-nos que, amb petits gestos en el nostre dia a dia, podem reduir la quantitat d’aliments que malgastem”, ha assenyalat el president d’AVACU, Fernando Móner.

Per la seua banda, Margarita Muñoz, responsable de medi ambient de Mercadona, ha ressaltat el paper que tots els integrants de la cadena alimentària han de fer conjuntament “per a fer-la més eficient i sostenible”.

Com es mostra a la guia, senzilles accions com planificar els menús, revisar el rebost i planejar la compra, controlar el pressupost, fixar-se en l’etiquetatge i conservar el menjar adequadament són de gran utilitat a l’hora d’evitar tirar aliments.

Altres idees que es poden posar en pràctica són utilitzar el menjar per ordre d’antiguitat, servir petites quantitats, guardar les sobres i congelar. També ofereix alguns trucs per a conservar aliments.



“Aprofitem els aliments” pot consultar-se de forma gratuïta en les pàgines web d’AVACU www.avacu.es i Mercadona www.noticiasmercadona.es.

Comparteix

Icona de pantalla completa