Diari La Veu del País Valencià
Denuncien falta de reforços als registres civils valencians en el pla semestral de Justícia
RedactaVeu / València

El sindicat CSI-F considera totalment ‘insuficient’ el pla semestral de reforç als jutjats aprovat per Conselleria de Justícia i aplicat des d’aquest mes. Eixa planificació no contempla dotar de més personal a registres civils, especialment saturats per les reformes en la tramitació de nacionalitats, i tampoc assigna increment de plantilla en partits judicials amb elevada càrrega de treball.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris lamenta ‘el gran nombre de peticions denegades’. Entre les propostes rebutjades es troben la petició de reforços per al jutjat nombre 1 de Requena, amb nombrosos expedients acumulats per ser el més antic, per al 3 d’aquesta població, que porta el cas de l’incendi de Cortes de Pallars, o fins i tot per al Registre Civil, que depèn del jutjat nombre 2 i únicament té un treballador.

CSI-F també, entre altres propostes, va plantejar reforçar, entre juliol i desembre, el període que abasta el pla semestral, els jutjats 1 i 2 de Massamagrell i el Registre Civil de Gandia, Sueca i Quart de Poblet, peticions igualment rebutjades. De la mateixa manera, va sol·licitar renovar el pla de reforç en el penal 1 de Gandia, mesura, en aquest cas, que sí que ha sigut acceptada.

El sindicat explica que, en partits judicials comarcals de les comarques centrals Conselleria s’ha limitat a assignar un tramitador per al jutjat 3 de Sagunt, un auxiliar per al penal 15 de València amb seu a Alzira, dues tramitadores per al penal de Gandia i un tramitador per al jutjat 6 de Llíria, en aquest cas amb un reduït contracte de dos mesos.

CSI-F seguirà sol·licitant l’increment pressupostari del pla de reforç dels òrgans judicials del País Valencià, a causa de la no obertura dels nous jutjats anunciats, a l’ascens de la càrrega laboral en nombrosos partits judicials i a la falta d’augment de la plantilla d’empleats públics.

Comparteix

Icona de pantalla completa