Diari La Veu del País Valencià
A Pedreguer només tindrà dedicació exclusiva l’Alcalde

Atesa la importància de l’àrea i tal i com s’havia anunciat al programa electoral, Alcaldia assumirà la regidoria d’Igualtat

El passat dijous, 18 de juny, es va convocar a Pedreguer la primera Junta de Portaveus, en què l’equip de govern va informar a la resta de grups dels punts a tractar en el proper plenari, així com de les resolucions d’Alcaldia en què es nomenen tinents d’alcalde, es distribueixen les delegacions o es conforma la Junta de Govern.

Quant a les Delegacions, finalment assumeixen totes les àrees els 6 regidors de Compromís, així com els 4 llocs de la Junta de Govern, tot i deixar la porta oberta a futures reestructuracions, si al llarg de la legislatura es troba convenient la col·laboració.

Com a gest que indica la voluntat del govern d’acomplir allò que s’ha promès en campanya electoral, Igualtat serà assumida pel propi Alcalde, per tal que siga visible la importància de l’àrea i puga “empeltar” la resta d’àrees municipals. També es farà càrrec d’Hisenda, Urbanisme i Obres Públiques, Personal, Interior i Esports. Victòria Simó serà primera tinent d’Alcalde i assumirà Serveis Municipals i Contractació, Comerç, Indústria i Ocupació. El segon tinent d’Alcalde, i portaveu, serà Blai Server, que estarà al capdavant de Cultura i Normalització Lingüística, Educació, Modernització i Participació. Noèlia Miralles, tercera tinent d’alcalde, tindrà al seu càrrec Turisme i Joventut. Joan Miquel Vidal serà el Regidor de Medi Ambient, Aigua i Agricultura i Inma Puigcerver dirigirà Festes, Sanitat i Benestar Social.

Quant als punts que hauran d’aprovar-se el proper 30 de juny en ple, s’ha traslladat als tres grups de l’oposició la proposta pel que fa a la composició de les Comissions Informatives, als membres del consistori que representaran a Pedreguer en els òrgans col·legiats o la periodicitat de les sessions de ple. La intenció del govern és que tots 4 grups estiguen proporcionalment representats en aquests òrgans.

També se’ls ha traslladat quina serà la proposta de remuneració d’alts càrrecs, així com els càrrecs alliberats i les assignacions per assistències. Tot i que arran de la darrera llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (article 75bis, 75 ter i 104bis), un poble com Pedreguer té la possibilitat de tenir tres regidors alliberats, un càrrec de confiança i una assignació de fins 45.000 € pel sou de l’Alcalde, s’ha proposat que només s’allibere l’Alcalde, amb un sou que no superarà el que es cobrava la legislatura passada (que començaria a percebre a partir de setembre i que correspondria a pobles de menys habitants, que tenen un tope de 40.000€), sense fer ús de cap càrrec de confiança ni d’altres alliberats, quedant la resta de regidors cobrant per assistències, que queden congelades (ja van ser reduïdes en 2011): 65 € per assistència a plens i comissions, i 75 per assistència a Juntes de Govern (que baixa en un membre); aquestes assistències no les cobra l’Alcalde.

També ha posat sobre la taula l’equip de govern un tema que ha sigut tema de campanya i que tots 4 grups portaven al programa: el valor cadastral. S’han barallat les dues possibilitats que hi ha per ajustar el valor cadastral a la meitat del valor de mercat i s’estudiarà la petició del coeficient corrector per a 2016 (que ja va fer baixar el valor cadastral un 27%), ja que hi ha de termini fins el 31 de juliol, i, al mateix temps, es farà la petició de la revisió de la ponència de valors, mentre de manera paral·lela es parlarà amb Cadastre per intentar arreglar el problema dels patis que pateixen la clàusula de la infraedificabilitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa