Diari La Veu del País Valencià
Baldoví inicia contactes per presentar una moció de censura amb un candidat que no siga diputat
RedactaVeu / Madrid

El diputat de Compromís-Equo al Congrés Joan Baldoví ha iniciat contactes amb parlamentaris d’altres formacions per intentar reunir les 35 signatures necessàries per presentar una moció de censura al govern de Mariano Rajoy.

Compromís-Equo impulsa una proposta de moció de censura en què com a condicionant principal s’establisca un candidat o candidata que no siga diputat o diputada, sent triat entre les persones que es proposen per consens i accepten. Així mateix el programa electoral a defensar en la moció seria la dissolució del parlament i la convocatòria de noves eleccions sense que hi haja la possibilitat de substitució del president del govern per un altre membre del partit que el sustenta actualment.

Baldoví realitza aquesta proposta després que dimecres passat, a través de la plataforma change.org ( http://goo.gl/fgMP2 ), una ciutadana iniciara una recollida de signatures sol·licitant que mostraren el seu suport a una moció de censura a través del seu grup. La petició ha arribat a 7.500 signatures, en la seua gran majoria de ciutadans del País Valencià.

Per al diputat de Compromís-Equo “la clau d’aquesta moció és que els diferents diputats que la impulsem sapiguem elegir un candidat amb un perfil que expresse la indignació existent en aquest moment en la ciutadania davant les greus acusacions de corrupció aparegudes en les últimes setmanes, que el President de govern Mariano Rajoy no ha estat capaç de rebatre”.

De reunir els suports suficients, la moció es presentaria durant la pròxima setmana per a la seua tramitació parlamentària.

Comparteix

Icona de pantalla completa