Diari La Veu del País Valencià
Pedreguer modificarà l’ordenança sobre plusvàlues
Aquesta mesura la portaven els quatre grups municipals al seus programes electorals

Els quatre grups municipals de l’Ajuntament de Pedreguer proposaven en els seus programes electorals la rebaixa o eliminació de l’impost de plusvàlua.

Per això, l’equip de govern ha decidit presentar a ple una proposta en aquest sentit, modificar l’ordenança que regula l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys (plusvàlua).

Segons l’Alcalde i Regidor d’Hisenda, Sergi Ferrús, “atesa la bona situació econòmica de l’Ajuntament, i atès que aquests ingressos, com ja vaig manifestar durant la campanya, només representen el 4,36% del pressupost municipal, no és descabdellat aplicar una rebaixa substancial de l’impost o la supressió en alguns trams.” “Això sí”, va afegir, “la rebaixa no serà tan gran en el tram de vivendes que tenen entre 1 i 5 anys, per tal d’evitar l’especulació”. També es farà una campanya informativa de la possibilitat que tenen tots els ciutadans de demanar una rebaixa per llei d’aquest impost.

Independentment d’això, des del consistori segueix treballant-se en la mesura que afecta directament a tothom, la revisió de la ponència de valors, per la qual cosa està fent-se un mostreig del valor de mercat de les vivendes per veure en quina mesura està ara el valor d’aquestes, després de l’aplicació de la rebaixa del 27% que es va aplicar en 2014.

Comparteix

Icona de pantalla completa