Diari La Veu del País Valencià
Veïns de l’Altet i Torrellano es manifestaran per un aeroport sostenible
EFE / Elx

Veïns de les pedanies il·licitanes de l’Altet i Torrellano es manifestaran el pròxim 1 de setembre a la nova terminal de l’aeroport Alacant-Elx a favor “d’una regió aeroportuària sostenible”, segons han anunciat fonts del col·lectiu.

En concret, els convocants sol·liciten la creació d’ocupació i formació i l’engegada d’un carril-bici i per als vianants que unisca l’aeroport amb ambdues pedanies, les platges i els paratges naturals de la zona.

La secretària de l’Associació Dunass de l’Altet, Lidia Soler, ha explicat, que l’objectiu és aconseguir una instal·lació aeroportuària “més eficient i menys contaminant” perquè es convertisca en el “primer aeroport verd de la Península”.

La manifestació del pròxim mes de setembre serà la segona protagonitzada pels veïns després de la celebrada a l’abril passat.

L’assemblea de veïns es reunirà hui per a abordar la convocatòria d’aquesta marxa, així com la presentació de possibles al·legacions al denominat Mapa Estratègic del Soroll d’Aena.

També es debatrà la manera de reflectir la ‘indignació’ dels veïns pel recent canvi de nom de l’aeroport, ara Alacant-Elx, que, segons Soler, “no tindrà efectes positius en la ciutat” il·licitana, ni propiciarà “un augment del turisme”.

Referent a açò, fonts veïnals han criticat que l’Ajuntament d’Elx “no haja fet cas a les 1.500 signatures” en contra de la modificació de la denominació de la instal·lació aeroportuària, recollides entre una vintena d’entitats ciutadanes de l’Altet.

Fonts de l’Associació Dunass han exposat que, “després de 46 anys suportant l’impacte negatiu” de l’aeroport, consideraven “just” que figurara el nom de l’Altet en el seu rètol, “tal com ocorre en la majoria d’aeroports espanyols” en la denominació dels quals està inclosa la del territori on se situen.

El passat dia 12, el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) va publicar l’ordre del Ministeri de Foment per la qual es va canviar la denominació oficial de l’aeroport d’Alacant per la d’Alacant-Elx, tal com va sol·licitar a l’octubre passat l’alcaldessa del municipi il·licità, Mercedes Alonso.

Amb data de 2 d’octubre de 2012, l’alcaldessa d’Elx va demanar la modificació de la denominació de l’aeroport d’Alacant amb l’objecte d’incloure en el nom d’aquesta infraestructura el de la ciutat il·licitana, atès que, segons va adduir, la instal·lació es troba al seu terme municipal, en concret en la pedania de l’Altet.

D’aquesta forma se segueix el mateix criteri que a altres aeroports europeus, que han inclòs en el nom de la infraestructura aeroportuària el de la ciutat que l’acull.

La regidora il·licitana va argumentar també que la seua petició contribuiria a la projecció d’Elx cap a l’exterior.

En la disposició de Foment s’estableix que les despeses derivades del canvi de denominació proposat seran sufragats per l’Ajuntament d’Elx, en els imports, terminis i condicions que s’acorden prèviament en conveni subscrit entre el consistori i Aena Aeroports.

Comparteix

Icona de pantalla completa