Diari La Veu del País Valencià
Les excavacions al Cabeçó de Mariola confirmen l’existència d’un poblat fortificat
RedactaVeu / Alcoi

Després de tres setmanes de treballs de camp a càrrec d’un equip d’arqueòlegs i estudiants de la Universitat d’Alacant i el Museu Arqueològic d’Alcoi, ha finalitzat la primera intervenció arqueològica al jaciment del Cabeçó de Mariola (ubicat als termes municipals d’Alfafara i Bocairent).

Els directors de les excavacions Ignasi Grau (Universitat d’Alacant) i Josep Maria Segura (Museu d’Alcoi), han avançat els resultats preliminars d’aquesta actuació en què es confirma l’existència d’un poblat fortificat al cim del Cabeçó, de llarga durada, que es va iniciar a finals de l’Edat del Bronze (segle IX abans de Crist), i que va perdurar durant tota l’època Ibèrica, fins el segle I abans de Crist.

Segons expliquen els codirectors de l’excavació, la darrera ocupació de l’Ibèric final i l’inici de la dominació romana (segles II – I abans de Crist), és la fase que mostra les restes més ben conservades i en la qual s’ha centrat bona part dels treballs d’aquesta campanya. En concret s’ha excavat un sector de muralla a l’extrem oriental del poblat, i cinc departaments adossats a la fortificació.

Per la seua banda, el regidor de Cultura i Patrimoni Històric de l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Agulló s’ha congratulat per aquesta primera campanya portada a terme al jaciment. “Sens dubte és una gran notícia per al patrimoni històric de les nostres comarques el fet que Museu i Universitat col·laboren per portar a terme una excavació que contribuirà a ampliar la informació i el coneixement sobre la nostra història. Esperem que en propers anys continuen les campanyes per ampliar encara més l’estudi d’aquesta zona i així poder disposar de més dades sobre el nostre passat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa