Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Pedreguer prepara ja la quarta edició dels pressupostos participatius
Per quart any consecutiu, la ciutadania participarà directament en l’elaboració del pressupost municipal

L’Ajuntament de Pedreguer ha iniciat ja la campanya d’informació prèvia a la 4a edició del Programa Municipal de Pressupostos Participatius, iniciativa que any rere any ha anat guanyant força fins consolidar-se com una eina real que afavoreix la implicació de la ciutadania en la presa de decisions sobre polítiques públiques d’àmbit local.

En aquest sentit, a més d’haver-se tramés correus a les associacions del municipi i a les persones que han participat en edicions anteriors del programa, s’ha actualitzat el web www.pedreguerparticipa.com amb les dades relatives a l’edició d’enguany. Aquesta s’iniciarà el proper divendres 4 de setembre, amb una reunió que tindrà lloc a les 20h i a la Casa de la Cultura de Pedreguer.

L’esmentada reunió donarà inici a la primera de les dues grans fases del programa, la de recollida pública de propostes, la qual es desenvoluparà entre els dies 4 i 19 de setembre i a través de diverses plataformes (el web esmentat, les taules de participació del mercat o les bústies instal·lades en diversos edificis municipals). Posteriorment, prèvia valoració per part dels serveis tècnics municipals, l’assemblea ciutadana seleccionarà les propostes que seran sotmeses a votació pública i incloses en el pressupost municipal de 2016. La participació en el programa està oberta a qualsevol persona que ho desitge i resulta molt senzilla, tal com pot comprovar-se si es consulta la Memòria de resultats de l’última edició.

El regidor de Participació de l’Ajuntament de Pedreguer, Blai Server, ha volgut convidar la ciutadania a implicar-se en el projecte, “de manera que aquest complisca efectivament el seu paper: continuar avançant en el govern ciutadà i afavorir la implicació dels veïns i veïnes en la presa de decisions en l’àmbit local, tal com ha succeït ja en els darrers tres anys”.

És possible consultar més informació al respecte del Programa Municipal de Pressupostos Participatius al web www.pedreguerparticipa.com.

Comparteix

Icona de pantalla completa