Diari La Veu del País Valencià
Pedreguer s’adhereix al programa ‘Xarxa de Llibres’
L’Ajuntament de Pedreguer ha resolt la seua adhesió al programa Xarxa de Llibres anunciat per la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana i que permetrà que l’alumnat de Primària, ESO i FP Bàsica dels centres públics i concertats dispose gratuïtament dels llibres de text a partir d’aquest curs.

Aquest programa consistirà la concessió d’una ajuda de fins a 200 euros per estudiant, quantitat que, segons allò previst, finançaran a parts iguals la Generalitat, la Diputació provincial (per bé que la col•laboració de la Diputació d’Alacant no ha estat encara confirmada) i l’Ajuntament.

En el cas de Pedreguer, se’n beneficiaran un total aproximat de 800 alumnes, cosa que suposarà un per al consistori un desemborsament d’uns 50.000 euros.

Paral•lelament a aquesta mesura, l’Ajuntament ha acordat també mantenir el Fons Municipal d’Emergència per a la compra de llibres i material escolar. El Fons, que arriba enguany a la seua 4a edició, complementarà l’ajut corresponent al programa Xarxa de Llibres en aquells casos que aquest no siga suficient i estarà dirigit a les famílies que, per raons econòmiques, tenen dificultats a fer front a aquesta despesa. Així, aquestes famílies rebran un suport econòmic addicional per a l’escolarització dels seus xiquets i xiquetes.

La sol•licitud d’aquest Fons d’Emergència podrà realitzar-se a les oficines dels Serveis Socials municipals, situades al Centre Social (C/ Ajuntament, 21) entre els dies 14 i 25 de setembre.

Per a poder gaudir de l’ajut corresponent al programa Xarxa de Llibres, famílies i/o AMPES hauran de conservar el tiquet o factura de compra dels llibres de text, que s’entregarà a l’Ajuntament en el termini que s’habilitarà a aquest efecte.

L’ajut es concedirà en dos fases: els primers 100 € s’abonaran, abans de finalitzar l’any, a tot l’alumnat que justifique la compra dels llibres; en finalitzar el curs, aquells estudiants que retornen els materials en bon estat per a la seua reutilització el curs següent rebran els altres 100€.

Pròximament s’anunciaran els detalls i terminis del procediment.

Comparteix

Icona de pantalla completa