Diari La Veu del País Valencià
Pedreguer, referent en matèria de participació ciutadana
Pedreguer estigué present el passat dissabte a la Jornada “Forma Part” sobre participació ciutadana, que tingué lloc a Alcoi.

Emmarcada dins del calendari dels pressupostos participatius d’aquesta ciutat, la trobada serví per a la posada en comú d’experiències relacionades amb el desenvolupament de programes municipals de pressupostos participatius.

A l’encontre assistiren també representants dels municipis d’Alcoi i Ontinyent, juntament amb tècnics de participació i ciutadans i ciutadanes.

Blai Server, regidor de Participació de l’Ajuntament de Pedreguer, hi acudí per tal d’exposar les característiques i el funcionament del Programa Municipal de Pressupostos Participatius que desenvolupa Pedreguer des de l’any 2012, alhora que per a recollir propostes de millora de l’esmentat programa.

En aquest sentit, Server va assenyalar el caràcter de referent que tenen els pressupostos participatius de Pedreguer, alhora que va voler agrair a l’Ajuntament d’Alcoi la invitació a participar en l’esmentada Jornada “ja que és per mitjà de l’intercanvi d’experiències i de l’anàlisi de les debilitats i fortaleses dels respectius programes de participació que podem millorar una eina fonamental per al govern ciutadà”. El regidor va afegir que “és intenció de l’actual equip de govern continuar treballant per tal de fer créixer la implicació ciutadana en el programa i augmentar-ne la representativitat”.

Amb un pressupost d’aproximadament 9 milions d’€, Pedreguer ha retornat a la ciutadania en la passada edició dels pressupostos participatius la capacitat de decisió directa sobre un total de 350.000 euros. Aquesta quantitat és semblant al cas d’Ontinyent, que hi dedica uns 375.000 euros d’un pressupost municipal total de 27 milions; i al d’Alcoi, que hi dedica 400.000 euros d’un pressupost total de 50 milions.

Actualment, la 4a edició dels Pressupostos Participatius de Pedreguer es troba en la fase de sistematització de les propostes recollides en la primera fase del programa.

Comparteix

Icona de pantalla completa