Diari La Veu del País Valencià
El Govern espanyol autoritza el tram que unirà la Ford amb el Corredor Mediterrani
ACN / València

El Consell de ministres ha autoritzat, en la reunió d’aquest divendres, al Ministeri de Foment a licitar la implantació del tercer carril al tram Almussafes-València Font de Sant Lluís, que pertany al Corredor Mediterrani.

L’import total de la licitació ascendeix a 23 milions d’euros i permetran connectar, per ample de via europeu, la factoria Ford amb el futur Corredor Mediterrani, segons ha informat Foment a través d’un comunicat. Aquestes infraestructures seran aptes per a la circulació de trens de mercaderies de 750 metres de longitud al llarg del Corredor Mediterrani, on es compaginarà el trànsit de viatgers i mercaderies.

L’actuació en el tram Almussafes-València, de 18,5 quilòmetres de longitud, consisteix a dotar d’ample de via mixt (tercer fil) i electrificació el ramal de mercaderies que discorre paral·lel a la plataforma d’alta velocitat del trajecte Xàtiva-València des d’Almussafes, i a través del túnel del nus Sud fins a València Font de Sant Lluís, ha detallat el ministeri.

Foment també preveu la construcció d’un calaix sota la línia convencional Xàtiva València que permetrà la connexió des de la factoria Ford al ramal de mercaderies, construït en paral·lel a la plataforma d’alta velocitat. El ministeri ha remarcat que les obres es duran a terme sense interrompre el trànsit ferroviari de rodalies, mitjana distància i llarg recorregut. L’actuació podrà ser cofinançada per les Ajudes RTE-T (Xarxes Transeuropees de Transports).

Comparteix

Icona de pantalla completa