Diari La Veu del País Valencià
Cloenda del XIX Festival Internacional d’Orgue a Pedreguer
Va assistir a l’acte el President de les Corts, Enric Morera

Amb l’exitosa actuació del Cor de la Rectoria donava fi la XIXena edició dels Concerts de la Tardor de Pedreguer, el Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer.

Fins a tres bisos va haver de fer el Cor, en una església de la Santa Creu que no donava abast a tota la gent que va voler acomiadar el Festival fins l’edició de 2016.

I en aquesta ocasió, la cloenda, formalitzada amb unes paraules de l’Alcalde, Sergi Ferrús, va comptar amb la presència del President de les Corts, Enric Morera.

Tant des de l’Ajuntament com des de la Fundació Server i Pérez-ROLSER, principals organitzadors del Festival, van voler deixar constància de la seua gratitud a la presència en el Festival de la segona autoritat institucional del País Valencià, pel suport que significa per aquesta fita de la música clàssica, que en els seus 19 anys de vida no havia rebut encara presència institucional d’aquest nivell. Morera va aprofitar l’esdeveniment per signar en el llibre d’Or de la Fundació.

En els temps actuals dissenyar un programa de concerts que obtinga la resposta desitjada per part del públic, no és una tasca fàcil.

No obstant això, i en paraules del seu Director Artístic, Josep Vicent Giner, “els criteris de programació que hem seguit des d’ara fa 19 anys, es basen en dues premisses fonamentals: d’una banda, l’interès del programa per a la gran audiència, que és la que en definitiva li dóna continuïtat i sentit al cicle de concerts; i en segon lloc, el balanç econòmic que el desenvolupament d’aquesta activitat té ha de suposar un equilibri entre despeses i ingressos”.

Aquestes premisses, en efecte, han estat sempre presents des dels inicis i són els dos pilars fonamentals que garanteixen la continuïtat dels concerts que durant tots els divendres d’octubre donen lustre musical i cultural a Pedreguer.

Comparteix

Icona de pantalla completa