Diari La Veu del País Valencià
IU denuncia a la CE la “greu” situació que viuen els centres de menors a València
EFE / Brussel·les

L’eurodiputat d’IU, Willy Meyer, ha presentat preguntes parlamentàries a la Comissió Europea (CE) demanant que es pronuncie sobre “la situació que viuen els menors, la tutela dels quals, està en mans de la Generalitat Valenciana” per la falta de fons públics.

Meyer ha assenyalat en les interpel·lacions dirigides a la CE que “els reiterats impagaments del govern del PP a València estan posant en risc els serveis públics i, en aquest cas, els menors, la tutela dels quals recau en la Generalitat”.

L’eurodiputat ha assegurat que la pròpia Fiscalia Superior de València ha alertat sobre “l’asfíxia que pateixen els centres de menors a causa d’aquests impagaments”.

Meyer ha explicat a la CE que són prop d’un miler els menors que estan sota la tutela de l’Administració, i a aquests s’han de sumar els que estan en guarda i els menors atesos per centres de dia i projectes de prevenció.

L’europarlamentari d’IU ha apuntat a més, que la Generalitat “no pot desentendre’s de les obligacions legals de tutela d’aquests menors” i li ha exigit “actuar immediatament”.

Meyer ha presentat sengles denúncies a l’Executiu comunitari a instàncies de la diputada autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló, qui, segons assenyala en un comunicat de la formació, ha “hagut de recórrer a la CE perquè aquesta conega la precària situació del sistema de protecció de menors de la nostra comunitat, ja que la Conselleria de Benestar Social no reacciona amb la contundència que mereix el tema”.

Els sindicats UGT-PV i CCOO-PV han protagonitzat protestes enfront del Palau de la Generalitat en les últimes setmanes per a protestar pel deute que manté la Generalitat amb el sector i que han xifrat en 12 milions d’euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa