Diari La Veu del País Valencià
Pedreguer lliura els seus XXIV Premis d’Honor
El passat divendres 27 de novembre tingué lloc l’acte de lliurament de la XXIV edició dels Premis d’Honor Vila de Pedreguer. Instaurats l’any 1992, amb motiu del segon centenari de la mort de l’arquitecte pedreguer Antoni Gilabert, i concedits des d’aleshores anualment, aquests guardons tenen com a finalitat reconèixer les aportacions destacades realitzades per persones i entitats als camps de l’arquitectura, la defensa de la llibertat i la solidaritat, i la cultura. La seua concessió correspon a un jurat independent, integrat per veïns i veïnes del municipi.

En aquesta vint-i-quatrena edició, el Premi d’Honor a la Defensa de les Llibertats i la Solidaritat fou entregat a Manel Pousa Engroñat, en representació de la Fundació Pare Manel, per la seua acció integral, social i educativa, arrelada principalment en els barris Verdun-Roquetes de Barcelona, per aquelles persones, infants, joves i famílies que estan en situació de major vulnerabilitat davant les desigualtats. L’arquitecta paisatgista Imma Jansana Ferrer rebé el Premi d’Honor al Mèrit Arquitectònic, per la seua convençuda trajectòria professional a l’hora d’intervindre des de la necessitat del ciutadà, sense deixar d’aportar el valor que una paisatgista reconeix del lloc on treballa, bolcant tots els seus coneixements en el paisatge. Finalment, l’escriptor Joan Francesc Mira i Casterà fou distingit amb el Premi d’Honor Vila de Pedreguer al Mèrit Cultural, per la seua trajectòria com a assagista, novel·lista i traductor dels clàssics, per ser un referent imprescindible en la cultura i la llengua del País Valencià. Aquests mereixements foren glossats pels membres del jurat, que van destacar les trajectòries personals i professionals dels premiats.

A l’acte, celebrat a l’Espai Cultural, assistí també Enric Morera Català, president de les Corts Valencianes, el qual volgué posar de manifest la necessitat que les institucions prenguen exemple del treball de persones i entitats com les premiades en la defensa del territori i l’entorn, la lluita per un món més just, i la recuperació i projecció universal de la nostra cultura.

El lliurament dels Premis ha estat acompanyat per tota una sèrie d’actes, amb la finalitat de donar a conèixer la tasca de les persones i entitats premiades en els respectius camps. Així, el passat 11 de novembre tingué lloc la inauguració de l’exposició dedicada als guardonats, els quals van realitzar diverses xarrades, al llarg dels dies 26, 27 i 28 de desembre. En aquest sentit, Manel Pousa va explicar el treball que realitza la fundació que duu el seu nom. Al seu torn, Imma Jansana exposà un dels exemples més representatius del seu treball: la intervenció al turó de la Rovira de Barcelona. Finalment, Joan Francesc Mira dedicà una conferència a la Divina Comèdia, de Dante Alighieri, obra que ha traduït al valencià, cosa que li ha reportat diversos reconeixements.

Comparteix

Icona de pantalla completa