Pedreguer fa efectiu el pagament de la primera fase del programa Xarxallibres

15 febrer 2016 01:00h
Més de 480 alumnes del municipi s’han beneficiat d’aquestes ajudes a l’escolarització

L'Ajuntament de Pedreguer ha abonat els 42.354,63 € corresponents a la primera fase de les ajudes del programa #XarxaLlibres a les famílies que van sol·licitar-les en el termini habilitat el passat mes de desembre. Tal com ha assenyalat Blai Server, regidor d'Educació, finalment han estat 482 els i les alumnes del municipi que s'han beneficiat d'aquestes ajudes, finançades de manera conjunta i a parts iguals per l'Ajuntament, la Generalitat Valenciana i la Diputació d'Alacant.

La finalitat de la #XarxaLlibres, una iniciativa de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat, és proporcionar llibres de text a l’alumnat matriculat, durant el curs escolar 2015-2016, en Educació Primària, en unitats d’Educació Especial en centres ordinaris, ESO o en FP Bàsica, i dotar els centres educatius d'un banc de llibres per a ser utilitzats en anys acadèmics successius. Així, s’ha previst la concessió d’una ajuda de fins a 200 euros, dividida en dues fases: la primera, que s'ha fet efectiva ara, i la segona, que es concedirà en acabar el curs si es tornen els llibres de text en bon estat.
 

Paral·lelament, l'Ajuntament ha abonat també les ajudes corresponents al Fons Municipal d’Emergència Social per a la compra de llibres i material escolar. El Fons, que ha arribat enguany a la seua 4a edició, té com a objectiu complementar l'ajut corresponent al programa #XarxaLlibres en aquells casos que aquest no és suficient per a cobrir el cost total del material escolar i està dirigit a les famílies que, per raons econòmiques, tenen dificultats per a fer front a aquesta despesa. Concretament, un total de 40 xiquets i xiquetes s'han beneficiat d'aquest suport econòmic addicional per a la seua escolarització.

next