Diari La Veu del País Valencià
Mocions en els ajuntaments perquè el Consell no reduïsca a la meitat els instituts tecnològics
RedactaVeu / País Valencià

El PSPV presentarà mocions en els ajuntaments valencians per a “instar la Generalitat al fet que no reduïsca a la meitat els instituts tecnològics i establisca un calendari de pagaments creïble per a abonar el que deu”. D’aquesta manera, des de l’àrea de política industrial han explicat que “els instituts tecnològics han demostrat que han acomplit un paper fonamental per a atendre més de 18.000 empreses, entre clients i associats, i desenvolupar milers de projectes de R+D+i”.

Els socialistes lamenten que “malgrat tot açò, la Generalitat té un deute amb els instituts tecnològics que ascendeix a 74 milions d’euros i, a més, s’han presentat més de 15 Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO) que han suposat que es passe de 1.700 treballadors a 1.300 que, malgrat les nòmines que tenen pendents de cobrar, segueixen cada dia lliurats al seu treball”.

En aquest sentit, han criticat que “els 20 anys de governs del PP al País Valencià han provocat que la indústria passe de representar un 20% del PIB a reduir aquesta xifra fins al 13%”. Açò, segons han indicat des del PSPV, “ha tingut greus conseqüències per al nostre País perquè ha prevalgut una economia del ciment enfront d’una economia competitiva del coneixement”.

De fet, han assenyalat que els propis empresaris reclamen una “política industrial que aposte per la indústria de segona generació vinculada a la innovació i la tecnologia”. Per ells, des dels ajuntaments, els socialistes volen exigir a la Generalitat “una vertadera política industrial que permeta mantenir les empreses amb suport de caràcter fiscal, incentius financers, així com ajudes als sectors industrials i a les PIMES per a donar suport a la inversió, la innovació i la internacionalització”.

Comparteix

Icona de pantalla completa