Diari La Veu del País Valencià
Una banda valenciana de rock triomfa amb el ‘crowdfunding’ com a alternativa a la indústria musical
EFE / València

La banda valenciana de rock Uzzhuaïa estrenarà el seu nou disc Santos & Diablos a l’octubre després d’haver aconseguit finançar-lo en cinc dies a través d’un projecte de ‘crowdfunding’, en què els seguidors de la banda han sigut els encarregats d’aconseguir que aquest àlbum s’edite.

“Ha sigut sorprenent la rapidesa i la fidelitat que ha demostrat la gent”, ha afirmat el guitarrista de la banda Alejandro Simón, qui ha assegurat també que des de la banda no es cansaran d’agrair als seus fans aquest suport.

La banda va començar aquest projecte de micromecenatge amb un termini de quaranta dies però, amb sols cinc, els seus seguidors ja havien aportat la quantitat que la banda necessitava per al llançament del seu nou disc.

Les aportacions econòmiques dels seus fans van ser des dels 7 euros als 250 euros, i han sigut recompensats amb la descàrrega digital del disc per a les aportacions més modestes, i amb un passi VIP d’accés a tots els concerts de la banda per a les més altes, encara que queden més sorpreses per arribar.

“Els mecenes que hagen participat seran els primers a rebre el disc per correu juntament amb una caixa especial en exclusiva”, ha avançat Alejandro Simón.

El ‘crowdfunding’ d’Uzzhuaïa segueix en marxa a través de la plataforma Verkami, i els fons recaptats seran utilitzats per la banda per a donar suport al llançament del disc, tal com ha descrit Alejandro Simón.

Segons el guitarrista, cada vegada són més els artistes de tots els estils que se sumen a aquest tipus de vies alternatives de finançament, que són ja “una realitat mundial”, i que permeten que els diners dels fans arriben directament al llançament que estan promocionant sense intermediaris.

“Ho veig l’eixida perfecta, perquè la indústria musical, com la coneixíem, està absolutament morta” ha assegurat, i ha remarcat com és d’increïble que els seus seguidors hagen col·laborat sense haver escoltat ni una cançó del nou àlbum.

Santos & Diablos serà el cinquè treball d’Uzzhuaïa, un disc que es va començar a gestar a principis del 2012, i que amb aquest projecte de ‘crowdfunding’ ha trobat el suport necessari per a eixir al carrer.

Sobre el seu so, Alejandro Simón ha assegurat que és un disc molt natural en el qual la banda s’ha tret la por a sonar més o menys comercials.

“Sorprendrà perquè hi ha coses que no hem fet mai en cap disc, encara que, d’altra banda, ens hem mantingut fidels al so de tots aquests anys”, ha assegurat i ha afegit que espera que aquest treball no falle.

El llançament d’aquest àlbum estarà acompanyat per una gira, que començarà al setembre amb tres concerts especials en versió acústica amb els quals la banda visitarà Madrid, València i Saragossa.

A mitjan novembre, Uzzhuaïa arrancaran amb la gira de presentació Santos & Diablos, que tal com ha afirmat Alejandro Simón, s’allargarà fins a desembre i al llarg de tot l’any que ve.

>

Uzzhuaïa – “Santos & Diablos” (Lyric Video) – 2013

Comparteix

Icona de pantalla completa