Diari La Veu del País Valencià
Pedreguer – Conveni amb No + en suport amb les víctímes de violència de gènere
Sumar esforços en la lluita contra les violències masclistes i donar suport a les víctimes d’agressions de gènere. Amb aquest objectiu el passat 7 de juny, Sergi Ferrús, alcalde de Pedreguer i resposable de l’àrea d’Igualtat, i Maria Pilar Vidal, vicepresidenta de l’associació NO + d’Ajuda a Víctimes de Violència de Gènere, van signar un conveni de col·laboració entre ambdues entitats.

D’acord amb l’acord assolit, l’associació NO + posarà a disposició de l’Ajuntament l’habitatge de què disposa per a la protecció de dones maltractades i dels seus fills un cop interposada la denúncia i activat el protocol d’actuació previst en aquests casos. El conveni signat preveu també la prestació d’assistència jurídica per part de l’associació a aquelles dones del municipi que en necessiten.

En relació amb aquesta mateixa qüestió, la signatura del conveni coincidí amb la celebració, a Pedreguer, de la sessió informativa sobre les violències masclistes “Perquè és possible, perquè és pot eixir de l’espiral de la violència”. Organitzada per la Diputació d’Alacant en col·laboració amb l’Ajuntament, la sessió serví per presentar la Guia informativa sobre els drets assistencials de les víctimes de violència de gènere i la guia Menors exposats a la violència de gènere, elaborades per Carmelo Hernández i José Pablo Cuellar, psicòleg i advocat, respectivament, de l’Audiència Provincial d’Alacant.

Tal com ha assenyalat Sergi Ferrús, amb aquestes iniciatives l’Ajuntament de Pedreguer pretén “aportar el seu xicotet granet de sorra a l’eradicació d’aquesta xacra social que són les violències masclistes”. “Es tracta d’una problemàtica que afecta el conjunt de la societat”, afegí Ferrús, “i, per tant, tots i totes hem d’implicar-nos per acabar amb ella, dia a dia i des de tots els àmbits”.

Comparteix

Icona de pantalla completa