Diari La Veu del País Valencià
Controlat l’incendi de Benaguasil després de cremar 78 hectàrees del parc del Túria
EFE / Europa Press / València

De les 78 hectàrees de superfície arrasada pel foc, 62,8 hectàrees corresponen al terme de Pedralba, 11,4 hectàrees al de Vilamarxant i 3,6 hectàrees al de Benaguasil.



El foc, que inicialment presentava quatre focus, es va originar al costat del salt de la central elèctrica de Benaguasil, als voltants del riu Túria.

Encara que aleshores no s’ha pogut determinar la causa de l’incendi, ja que s’ha obert una recerca, les mateixes fonts han indicat que podria haver sigut intencionat.

El PSPV, Compromís i EUPV han advertit que ‘alguna cosa falla’ en la política contra incendis del Govern valencià, i han demanat explicacions al conseller de Governació i Justícia, Serafín Castellano.

En concret, el portaveu adjunt de Compromís en les Corts Valencianes, Juan Ponce, ha mostrat la seua “’reocupació i perplexitat’ per com s’ha desenvolupat l’incendi. “S’ha cremat una zona molt valuosa del Parc Natural del Túria, la major part a Pedralba, una zona la qual s’havia salvat de l’incendi del 2006, quan es va cremar quasi la meitat de les muntanyes de la Pea a Vilamarxant i el Palmerar de Pedralba”, ha lamentat. Entén que “alguna cosa segueix fallant en la política contra incendis d’aquest govern”.

Per la seua banda, el portaveu adjunt de EUPV, Lluís Torró, ha manifestat la seua ‘preocupació’ pel fet que l’incendi puga ser intencionat: “la política de la Conselleria de retirada massiva de fusta a les zones cremades és una autèntic reclam cap als incendis provocats”, ha destacat. “Entenem -ha agregat- que aqueixa política no és adequada, i que, unida a la política de retallades, solament pot provocar més incendis forestals més difícils de controlar, fins i tot en èpoques en les quals les situacions climatològiques no siguen especialment adverses”.

D’altra banda, el secretari d’Infraestructures i Sostenibilitat del PSPV i diputat en les Corts, Francesc Signes, ha denunciat que la conselleria “ha incomplit l’aprovació dels dos documents que regulen la protecció del Parc Natural del Túria”.

Comparteix

Icona de pantalla completa