Diari La Veu del País Valencià
Baldoví acusa al PP de desprotegir els parcs naturals
Baldoví acusa al PP de desprotegir els parcs naturals “per retornar favors i beneficiar interessos particulars”

El parlamentari de Compromís alerta de la nova acció recentralitzadora de l’estat que ha fet el PP, violant competències autonòmiques

El representant de Compromís en li Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha intervingut aquest matí dia 29 de maig en el debat de la reforma de la Llei de Parcs Naturals per a denunciar des de la tribuna que el que aprova el PP, “és una nova recentralització, és un atac directe a les autonomies, a les quals els estan llevant competències en els seus parcs naturals i, el pitjor de tot, el PP obri la porta a altres usos en els espais naturals protegits, uns usos que podrien posar en perill llocs de gran riquesa ecològica i que ens pertanyen a tots i totes”.

Per a Baldoví, “el govern de Rajoy, com a herència d’Arias Cañete deixa la porta oberta a l’explotació comercial dels parcs naturals, quan eixos parcs, que tantes dècades ens han costat d’aconseguir, no han de ser una altra cosa que espais per a la protecció de la naturalesa i la divulgació dels seus valors. Sense més”.

Per això, el parlamentari de Compromís ha criticat la urgència amb la qual ha tractat el govern la reforma de la llei, una reforma que, en opinió de Baldoví, “trenca un ampli consens i es fa perquè sí, a les braves, sense parlar amb les organitzacions mediambientals ni amb les comunitats autònomes, a les quals se’ls lleven competències, encara que per sentències vàries l’estat sap que la competència de la gestió dels parcs naturals és un assumpte de les autonomies. De fet, fins al Consell d’Estat adverteix d’una possible inconstitucionalitat per la invasió de competències”.

Baldoví ha lamentat que ara, gràcies al PP, “es poden permetre urbanitzacions i edificacions en parcs naturals, com també l’organització de caceres amb finalitats comercials o pràctiques de navegació i vol amb finalitats turístiques, encara que això pose en perill l’ecosistema. Rebaixen la protecció i ho fan d’una manera ràpida, perquè no s’assabente la ciutadania i per a poder beneficiar a algunes persones a les quals el PP els deurà algun tipus de favor, de no ser així, no s’entén la modificació feta”.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa