Diari La Veu del País Valencià
El Govern ha de depurar responsabilitats
EU fa públic l’informe de l’IGiM que “posa de relleu la perillositat de la planta Castor”

Ricardo Sixto (EUPV-Els Verds): “El Govern ha de depurar responsabilitats”

El diputat d’EUPV-Els Verds en el Congrés, Ricardo Sixto, ha fet públic hui l’informe geològic sobre la crisi sísmica relacionada amb el magatzem subterrani de gas Castor de Castelló. Sixto ha explicat que l’informe de l’Institut Geològic i Miner “torna a incidir en algunes qüestions com ja va fer l’informe de l’Institut Geogràfic Nacional sobre el magatzem de gas Castor. Lliga els terratrèmols a la pròpia activitat de la plataforma d’injecció de gas i torna a incidir, aquesta vegada de manera més clara, en la manca d’informes i de rigor dels informes previs elaborats per l’empresa”. “Des del nostre punt de vista –afegeix Sixto- aquest informe va un pas més enllà posant de relleu el perill que pot tenir l’extracció de gas. De fet, posa exemples d’episodis pareguts en altres països”.

Per al diputat d’EUPV-Els Verds en el Congrés, l’informe de l’Institut Geològic i Miner “dóna l’excusa definitiva per a que no es produisca una continuïtat en l’explotació del magatzem i per a que el Govern depure responsabilitats de l’empresa en relació a la manca d’informes previs necessaris”.

Per a Sixto, s’ha produït un fiasco gegantí en aquesta qüestió que ens pot costar a la butxaca dels ciutadans espanyols molts milions d’euros i no pot ser que la manca d’estudis previs ens porte a aquesta situació de tenir que pagar i fer-nos càrrec de la factura d’aquesta festa”.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa