Diari La Veu del País Valencià
Pedreguer regularà l’assistència als actes religiosos durant les Festes
L’equip de govern de l’Ajuntament de Pedreguer ha traslladat als membres de la Corporació la seua voluntat de regular l’assistència de representants municipals als actes religiosos que es desenvolupen al municipi durant les Festes Majors.

Segons allò anunciat el passat mes d’agost, s’ha considerat que, per tal de conjugar la aconfessionalitat que ha de regir les administracions públiques amb el principi de la representació institucional en els esdeveniments patrocinats i finançats per l’Ajuntament, als actes religiosos a què fins al moment assistia la Corporació assistirà únicament, en representació de la institució, l’alcalde o la persona en qui aquest delegue. La resta de regidors i regidores podran assistir lliurement a aquells actes religiosos que decidisquen; sempre, però, a títol personal.

Fins ara, des d’Alcaldia, alhora que es convidava els representants dels pobles veïns a assistir a la Presentació de Festes, l’acte civil principal, es feia arribar als membres de la Corporació una invitació per participar en la resta d’actes en què tradicionalment havien pres part, entre els quals se’n trobaven diversos de religiosos.

Enguany, aquesta invitació ha patit els canvis assenyalats en el paràgraf anterior, que s’afegeixen als proposats per la Comissió, amb qui s’ha consensuat la proposta. Per dotar de fermesa aquesta situació i que no depenga de la voluntat puntual del govern municipal o de la Comissió, la intenció de l’equip de govern és dur el nou protocol d’assistència als actes religiosos a ple, perquè siga debatut i, si s’escau, aprovat.

Comparteix

Icona de pantalla completa