Diari La Veu del País Valencià
El futur econòmic de la ciutat no pot esperar més temps
PACO BLAY: “SOBRE EL MUSEU DE LA INDUSTRIALITZACIÓ NO VAM CONSENSUAR RES AMB EL SENYOR ALCALDE. NI EN VAM PARLAR”

El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha volgut matisar les declaracions de l’alcalde, Antonio Francés, sobre el tema del pressupost i el Museu de la Industrialització perquè quede clar fins on van arribar els acords, almenys per a Compromís.
“En la conversa prèvia al Ple de Pressupostos, el senyor alcalde ens va manifestar, segurament per evitar el nostre vot negatiu, que acceptaven totes les esmenes que Compromís proposava amb un matís: que el concurs d’idees sobre un Parc Tecnològic urbà no quedara circumscrit exclusivament a l’illa de Rodes sinó que poguera quedar obert a altres ubicacions. Cosa que vam acceptar. Però Rodes seguia sent un lloc possible per el Parc Tecnològic, preferent per a nosaltres, tot i que acceptàvem que no fora el lloc exclusiu. Però del Museu no en vam parlar res, ni tampoc de cap modificació de crèdit. I en el Ple on es va aprovar, ni el senyor alcalde ni el senyor Agulló en van dir res del Museu, no sabem si perquè no s’havien llegit be l’esmena, que parlava clarament de substituir la destinació de la partida: la del Museu passava a ser per al Parc Tecnològic, i a tot dos els va semblar be. De fet podem recórrer a la gravació del Ple per comprovar que el Sr. Agulló va insistir diverses vegades que les esmenes de Compromís anaven en la línia que estaven treballant des del govern. Vam suposar, doncs, que el tema de Museu quedava aparcat de moment”.

El regidor insisteix que “no ens oposem a un futur museu de la industrialització ni a la recuperació de patrimoni industrial. Al contrari. De fet una altra esmena de Compromís, aprovada també, incitava a fer les primeres intervencions en el Molinar, precisament en la xarxa hidràulica que és de titularitat pública. Però en aquests moments pensem que és mes positiu per a la ciutat dedicar eixos 8000 euros a un concurs de projectes sobre un Parc Tecnològic a l’illa de Rodes, o en una ubicació millor –que vam acceptar-, que no vincular-los a una futur Museu, d’execució i gestió incerta, sent així que la quantitat destinada és clarament insuficient per a Museu i pot ser suficient per al concurs de projectes”.

Pel que fa a les urgències i a les ajudes externes sobre la recuperació del patrimoni industrial, Blay considera “que és més important i urgent començar per actuar en la zona del Molinar, que té la declaració de BIC. Per això vam proposar també que s’incloguera en el PGOU un Pla especial de Protecció del Molinar, i en el Pressupost una partida per als primers treballs en la xarxa hidràulica. No hem d’oblidar que el Molinar és l’únic BIC del País Valencià que figura entre els 50 llocs d’interès industrial de tot l’estat. I serà molt més fàcil obtenir ajuts per al Molinar que no per a un Museu a Rodes”.

Acaba la seua nota Blay tot afirmant que “el Museu de la Industrialització pot esperar a temps millors, el futur econòmic de la ciutat, no”.

Compromís per Alcoi
photo

Comparteix

Icona de pantalla completa