Diari La Veu del País Valencià
Pedreguer vota a favor de la jornada contínua amb una alta participació
Els centres d’infantil i primària de Pedreguer han aprovat la introducció de la jornada contínua a partir del proper mes d’octubre. El 15 de setembre havia estat la data fixada per la Conselleria d’Educació per a celebrar les votacions sobre el canvi de jornada en tots aquells centres valencians que el sol·licitaren al juny.

Els resultats a Pedreguer han estat els següents. CEIP El Trinquet: 197 vots a favor (59,6% del cens), 87 en contra, 1 nul. CEIP L’Alfàs: 328 vots a favor (58,9% del cens), 107 en contra i 5 en blanc. Als dos centres la participació s’ha situat al voltant del 80% del cens. En haver assolit en ambdós casos el mínim de vots favorables establert per la normativa (un 55% del total del cens), el resultat suposarà la implantació de la jornada aquest mateix curs.

Així, l’horari lectiu dels centres entre els mesos d’octubre i maig, que seguirà constant de 25 hores com fins ara, passarà a ser de 9 a 14 h. No obstant això, des de la fi de l’horari de menjador fins a les 17 h, aquell alumnat que ho desitge podrà romandre al centre i assistir de forma voluntària a les activitats extraescolars gratuïtes que oferirà centre amb la col·laboració de l’Ajuntament, d’acord amb allò previst en el pla presentat a la Conselleria.

D’aquesta manera es pretén que el canvi, que es vol que constituïsca un avanç cap a la conciliació familiar, no tinga efectes negatius en aquelles famílies que no poden recollir els seus fills i filles abans de les 17 h. La intenció de l’Ajuntament, de fet, és continuar donant passes en aquest mateix sentit, sempre de manera consensuada amb les famílies i els centres educatius.

Comparteix

Icona de pantalla completa