Diari La Veu del País Valencià
La meitat dels equips mòbils del Centre de Transfusions funciona sense aire condicionat
RedactaVeu / València

El sindicat CSI-F avisa que la meitat dels equips mòbils del Centre de Transfusions del País Valencià té el sistema d’aire condicionat espatllat. Aquesta situació afecta als grups d’entre cinc i onze treballadors que es desplacen en cada unitat diàriament als diferents municipis de les comarques centrals per a participar en les extraccions i arreplegar la sang que després emmagatzemen a València.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) explica que cinc dels deu microbusos que traslladen al personal sanitari als punts d’extracció manquen de ventilació artificial. El sistema no funciona per falta de reparació. Açò provoca que conductors, zeladors, metges, infermers o auxiliars de clínica hagen de suportar les elevades temperatures estivals a pesar que la normativa de prevenció de riscos estableix màximes de 27 graus en els llocs de treball.

CSI-F assenyala que els mateixos afectats han transmés a la direcció el problema advertint-ho com a “incidència”. No obstant açò, no s’ha produït la reparació del sistema en cap dels autocars. Davant la contínua pujada de temperatures el sindicat demana a la Conselleria de Sanitat que aplique una solució urgent i arregle el funcionament de l’aire condicionat en aquests vehicles que es desplacen per totes les comarques centrals.

Comparteix

Icona de pantalla completa