Diari La Veu del País Valencià
Pedreguer convoca ajudes per a la realització d’estudis universitaris i d’FP
Pedreguer convoca ajudes per a la realització d’estudis universitaris i de Formació Professional de Grau Superior

Contribuir a finançar el cost dels estudis universitaris i de Formació Professional (Grau Superior) d’aquell alumnat de Pedreguer amb dificultats per fer-hi front que els inicie per primera vegada i incentivar i premiar el bon rendiment acadèmic i l’excel·lència en els nivells conduents a aquests estudis. Amb aquest doble objectiu, l’Ajuntament de Pedreguer ha convocat les primeres Ajudes per a la realització d’estudis superiors, que comptaran amb una dotació pressupostària de 15.000 euros.
Segons les bases de la convocatòria, es preveu concedir dues modalitats d’ajut, en funció dels estudis cursats en cada cas. Així, l’alumnat que accedisca per primera vegada a estudis universitaris de grau o equivalents en centres públics podrà rebre 750 €, mentre que per a l’alumnat que curse per primera vegada estudis de Formació Professional (Grau Superior) la quantitat de l’ajuda serà de 450 €.

A l’hora de concedir les ajudes es tindran en compte, d’una banda, les notes d’accés estudis esmentats, i de l’altra, el nivell de renda i criteris socials, com ara l’existència de discapacitat, la condició de família nombrosa o monoparental o el fet de comptar amb altres germans o germanes que cursen igualment estudis superior. Les sol·licituds podran presentar-se per registre d’entrada a l’Ajuntament entre els dies 19 de setembre i 10 d’octubre.

Tal com assenyalat Blai Server, regidor d’Educació, “aquestes ajudes pretenen contribuir a pal·liar el desavantatge que tradicionalment ha suposat la situació de Pedreguer i el dèficit d’infraestructures que pateix la Marina Alta per als joves de la localitat decidits a cursar estudis universitaris o de Formació Professional Superior”. “Alhora”, ha afirmat, “podran servir de complement d’altres ja existents, com les convocades pel Ministeri d’Educació i Ciència o la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana”. Com ha recordat Server, precisament la Conselleria que dirigeix Vicent Marzà ha incrementat en un 40% el pressupost dedicat a beques i ajudes a l’estudi per al curs 2016-2017, alhora que n’ha creat noves modalitats per tal d’atendre les circumstàncies d’un alumnat cada vegada més divers.

Comparteix

Icona de pantalla completa