Diari La Veu del País Valencià
5a edició dels Pressupostos Participatius de Pedreguer
Entre els dies 3 i 16 d’octubre romandrà oberta la fase de votació del 5é Programa Municipal de Pressupostos Participatius de l’Ajuntament de Pedreguer. Per tal de donar el tret de sortida a la recta final d’aquesta edició del programa, el mateix dia 3 (a les 19:30 h, a la Casa de la Cultura) tindrà lloc l’assemblea ciutadana de presentació de les propostes preseleccionades i valorades pels serveis tècnics municipals.

Al llarg del mes de maig, un total de 183 persones van participar en el programa fent-hi les seues propostes. Aquestes aportacions van traduir-se en 149 propostes úniques, de les quals 37 es troben ja en projecte o passaran a i 16, una vegada filtrades d’acord amb criteris de viabilitat, adequació a la naturalesa del programa, competència, etc., seran ara sotmeses a votació.

Així, durant les pròximes dues setmanes, totes les persones majors de 16 anys i empadronades al municipi que ho desitgen podran votar les inversions que consideren prioritàries perquè l’Ajuntament les incloga en el pressupost de l’exercici 2016. Amb la finalitat de facilitar la votació, s’ha habilitat el web www.pedreguerparticipa.com, accessible des de qualsevol dispositiu amb Internet (ordinador, mòbil, tauleta, etc.), des d’on els ciutadans i ciutadanes poden consultar una breu descripció de cadascuna de les 22 propostes preseleccionades i votar-les d’acord amb les seues preferències. La votació podrà realitzar-se també, en l’horari habitual, a l’Ajuntament i la Casa de la Cultura, i a la taula que s’instal·larà al mercat el dissabte 15 d’octubre.

Des que l’any 2012 tingué lloc la 1a edició dels Pressupostos Participatius de Pedreguer, l’Ajuntament ha destinat més d’1 milió d’euros als projectes proposats i votats directament per la ciutadania. Així, s’han fet realitat propostes com el pont sobre el barranc del Marx, la pista d’skate, la col·locació d’aire condicionat a les aules de música, la plantació de més arbres als carrers, la pista coberta de l’institut, la recuperació i restauració de sendes, ajudes socials, el parc infantil de davant del col·legi de l’Alfàs, el rocòdrom d’escalada, etc.

Comparteix

Icona de pantalla completa