Diari La Veu del País Valencià
Els valencians necessitem decidir el nostre futur polític
J.RIBERA, ERPV: “Els valencians necessitem decidir el nostre futur polític, el de la República del País Valencià

Esquerra Republicana ha participat de la convocatòria davant les portes dels ajuntaments per reclamar una república després de l’abdicació del rei Joan Carles I en favor del seu fil.

El lloc triat ha estat la Plaça de l’Ajuntament de Faura on el president comarcal republicà, Josep Ribera, ha llegit un manifest on denunciava que “aquesta abdicació és la reacció de l’Estat espanyol davant la crisi institucional i del sistema de partits tradicional que viu la democràcia espanyola. Els anuncis de Mariano Rajoy i del propi Joan Carles I pretenen imposar una solució de continuïtat sense comptar amb l’opinió dels ciutadans. Ells busquen fer perviure una monarquia establerta pels principis del règim dictatorial franquista”.

La denúncia ha continuat amb més aspectes com ara el “tancament en fals d’una suposada transició que va deixar els valencians amb una autonomia de segona, que ens ha afeblit com a poble, consagrant l’espoli fiscal a què ens sotmet Madrid i relegant el valencià i la cultura valenciana a l’extinció en poc més d’una generació”.

Així mateix, en el manifest d’Esquerra Republicana, es solidaritzen amb “els republicans espanyols i alhora exigeix que aquests respecten i donen suport al caràcter plurinacional de l’Estat espanyol. Els valencians som un poble amb vora 800 anys d’història. El nostre compromís i lleialtat és amb la República del País Valencià”.

Per finalitzar, els republicans han deixat constància en la concentració que “Els valencians necessitem decidir el nostre futur polític amb la finalitat de fer un nou país: la República del País Valencià, una nova democràcia que nasca del vot democràtic i lliurement exercit dels ciutadans”.

ERPV Camp de Morvedre

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa