Diari La Veu del País Valencià
Pedreguer – Èxit del documental ‘Quan les gotes es fan pluja’
El documental ‘Quan les gotes es fan pluja’, projectat en diversos festivals internacionals”
El documental Quan les gotes es fan pluja continua amb èxit el seu periple internacional. Després d’haver estat projectat a la Marina Alta i en diverses ciutats de l’Estat, el reportatge ha pogut visualitzar-se arreu del món, especialment als països de l’Amèrica Llatina, els EUA i Europa. En aquest sentit, ha estat emés per nombroses cadenes de televisió, alhora que ha participat en festivals i mostres, com ara el Miami Independent Film Festival, el Resistencia Film Festival (Xile), el Festival Internacional de Cine Político (Argentina), el Brooklin Commons, el 12 Months Film Festival (Romania) o el Los Angeles CineFest, en l’edició de maig de 2016 del qual ha aconseguit el guardó al millor llargmetratge documental.

Dirigit per José Gayà i produït pel Col·lectiu Mirades, amb el patrocini de l’Ajuntament de Pedreguer, el reportatge, de 77 minuts de durada, fa una aproximació a l’evolució socioeconòmica i política experimentada per l’Estat espanyol des de la reinstauració de la democràcia i fins al moment actual, tot fixant la mirada en algunes de les lluites socials i ciutadanes que hi han tingut lloc durant tot aquest període. La Marina Alta s’hi troba representada a través de l’exemple del moviment estudiantil L’Espenta i el del Centre Social Autogestionat La Mistelera.

Està previst que en els pròxims mesos el documental continue el seu recorregut internacional, amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat política i social espanyola al públic d’arreu del món. Paral·lelament, Quan les gotes es fan pluja tornarà a projectar-se a Pedreguer el 2 d’octubre (19:00 h, Espai Cultural), de la mà del CineClub Pessic.

Comparteix

Icona de pantalla completa