Diari La Veu del País Valencià
A Paterna es deixa l’escoleta de la Coma amb un futur encara incert
RAMÓN: “AGUSTÍ DESPULLA L’ÀREA D’EDUCACIÓ MENTRE VOL VESTIR LA ZONA FRANCA AMB MILIONS D’EUROS”

Compromís acusa l’alcalde de provocar un buit de poder al no haver cap regidor delegat i deixar l’escoleta de la Coma amb un futur encara incert

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “les prioritats de l’equip de govern i el caos en la seua gestió salten a la vista, més quan tot gira al voltant de la fantasia multicolor de la Zona Franca. Així ens trobem amb que mentre tots els recursos econòmics van a destinar-se per al megapolígon virtual, l’alcalde deixa l’àrea municipal d’Educació despullada. Tant és així que a hores d’ara l’àrea està patint un buit de poder perquè no hi ha cap regidor titular d’Educació. L’anterior, Ignacio Gabarda, ara mateix no pot ni convocar un Consell Escolar Municipal perquè només té la delegació d’Absentisme Escolar”.

“Queda clar que estem davant el desmantellament de l’àrea municipal d’Educació, un fet que, si arriba a consumar-se, farà que Paterna siga el primer municipi de l’Estat espanyol que patisca aquesta desfeta, ja que el PP local està fent de Paterna un banc de proves en l’aplicació de la Llei de Sostenibilitat i Racionalització de l’Administració Local, encara pendent del recurs al Tribunal Constitucional. Un escenari molt tràgic per als més de 20.000 alumnes que hi ha en total al poble i que es veuran sotmesos al joc del PP de dir si li toca o no la competència en Educació. Jugar amb l’ensenyament és jugar amb el nostre futur, el de la ciutadania més jove”.

A més a més, “no sols tenim aquest aborronador panorama que està marcat pel buit de poder en Educació a Paterna i la falta de finançament. Ens trobem amb que l’escoleta de la Coma encara no ha eixit del dubte de la seua continuitat o no, amb la imminent venda de GESPA, i més amb les preses del PP d’aplicar la llei Montoro. Si fem cas a Agustí, la Conselleria hauria de fer-se càrrec de l’escoleta. Pareix ser que és l’únic que no sap que la Conselleria està arruïnada. I una vegada més queda demostrat que la Coma és un barri ‘d’inacció’ preferent”.

L’àmbit municipal d’Educació “no pot estar sotmés a les conveniències de l’equip de govern de torn que, al cap i a la fi, acaba fent la interpretació de la llei que més li agrada i menys afavorix la ciutadania. En el cas de la Coma i la seua escoleta, per ser un barri d’acció preferent (BAP), no es pot tancar i la competència ha de ser pròpia. Només falta voluntat política i tal volta si el PP la tinguera ho podria arreglar”.

“Des de Compromís exigim que la normalitat torne a l’àrea municipal d’Educació, que s’evite el seu desmantellament, i que d’una vegada per totes es definisquen les competències pròpies i impròpies, excusa de les retallades d’Agustí. Per això, requerirem a l’alcalde per a que la Secretaria emeta un informe on es determine què li toca al consistori i què li toca a l’administració autonòmica, per tal que la ciutadania no patisca ni buits de poder ni desatenció. Un informe que l’alcaldessa de València, també del PP, ja té damunt la taula”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Compromís per Paterna
photo

Comparteix

Icona de pantalla completa