Diari La Veu del País Valencià
Pedreguer – V edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu
La V edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MiCe) tindrà, aquest curs 2016-2017, una de les seues seus a Pedreguer, després de l’acord assolit entre les regidories d’Educació d’aquest municipi i de Xaló per tal d’alternar-se anualment en l’acolliment del certamen a la Marina Alta.

Organitzada per iniciativa de l’associació cultural Jordi el Mussol i amb el suport de la Generalitat Valenciana i altres institucions, la MiCe té per finalitat la promoció de l’alfabetització audiovisual com a eina per a la difusió de valors socials i educatius. L’estructura del festival, que en aquesta ocasió tindrà l’Índia com a país convidat, és doble: d’una banda, una mostra de cinema fet en entorns educatius per alumnat de diferents nivells (primària, secundària, batxillerat i universitat), el Sambori-MiCe; de l’altra, una mostra de pel·lícules professionals dedicades al món de l’ensenyament.

Al febrer de 2017, Pedreguer acollirà diverses sessions del certamen, que inclouran projeccions destinades a l’alumnat dels centres educatius del municipi i d’altres pobles de la comarca, juntament amb projeccions obertes al públic en general. En les primeres es visualitzaran les produccions audiovisuals realitzades pels xiquets i xiquetes participants al premi Sambori-MiCe, mentre que en les segones el públic assistent podrà visualitzar alguns dels curtmetratges i llargmetratges que concursen en la secció professional del festival.

Localitats com Sueca (Ribera Baixa), Sagunt (Camp de Morvedre), l’Eliana (Camp de Túria), Benetússer (Horta Sud), Bonrepòs i Mirambell (Horta Nord) o Benifaió (Ribera Alta) seran també seus d’un certamen que pretén avançar així cap a la implantació al conjunt de les comarques del País Valencià. Tot plegat amb la intenció de promoure l’alfabetització audiovisual dels xiquets i xiquetes, difondre una actitud crítica davant dels mitjans de comunicació i afavorir el debat educatiu al si de la societat.

Comparteix

Icona de pantalla completa