Diari La Veu del País Valencià
Karra-ska’l es proclama vencedor del JERoCk 2014
El passat divendres, a l’Ateneu Popular de Beniarrés, a la comarca del Comtat, es va celebrar la final del JERoCk, concurs de maquetes en valencià de les Joventuts d’Esquerra Republicana del País Valencià.

Aquest concurs, que va ja per la onzena edició, ha demostrat com, la nostra llengua, per molt que es tracte de minoritzar-la des de diferents sectors de la societat, segueix sent la ferramenta principal per als nostres grups per expressar-se. Així, enguany han sigut 9 els participants que s’han inscrit per optar a actuar a l’Acampada Jove, festival de referència durant l’estiu dels Països Catalans. .

Així, el divendres 30 de maig, amb cert retràs inicial per complicacions logístiques, començà el concert que donaria el tret de sortida a la final de l’edició del JERoCk 2014. Els Offkorse, provinents de la Ribera Alta, foren els encarregats d’iniciar la nit. Amb una sala plena de gom a gom i un públic disposat a entregar-se en cada nota, van mostrar el seu talent amb solvència i el públic ho va agrair.

Seguidament, els alcoians Desustancia, amb un estil més proper al rock, i sense defraudar en cap moment, van escalfar més encara una nit que es veia molt igualada.

I després, Karra-ska’l, provinents del Comtat i de l’Alcoià, amb els seus ritmes ska-jazz molt ballables i amb un públic molt entregat i procliu a gaudir i participar de les seues actuacions, van acabar de rematar una nit on la música en la nostra llengua va ser la protagonista.

Finalment el jurat, escollit a tal efecte, i la participació del públic, amb els seus vots, van decidir unànimement, i amb una aclaparadora majoria d’aquests últims, que els representants valencians al Música Jove 2014 havien de ser els Karra-ska’l. En segon lloc quedaven els Desustancia i per últim, en tercer lloc, els Offkorse.

Les JERPV volem agrair a l’Ateneu Popular de Beniarrés les facilitats que ens van mostrar per fer el concert de la final, així com al Pub L’ona de Pego i la sala Hot rod de Sueca, la realització de les diferents semifinals. A Sons de Xaloc, per la participació en la promoció i difusió i en la inestimable tasca com a jurats i, molt especialment, a tot el públic assistent de les diferents fases del concurs.

Amb el JERoCk, volem mostrar la vitalitat de la nostra llengua i ajudar als grups a mostrar el seu art demostrant que el nostre és un país d’artistes que poden arribar tan lluny com s’ho proposen.

Fins la propera edició!

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa