Diari La Veu del País Valencià
Castelló – Referèndum per a decidir sobre el model d’Estat
Compromís demana una referèndum per a decidir sobre el model d’Estat

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha manifestat que la democràcia és l’única manera de solucionar l’elecció de la figura del cap de l’Estat, una situació que actualment es troba sense regulació: “La resposta és la democràcia”.

El portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament de Castelló, ha explicat avui que el seu grup ha presentat una declaració institucional “per tal d’instar el Govern de l’Estat a impulsar el procés legislatiu pel qual es decidisca, mitjançant un referèndum, sobre la possibilitat que tots els càrrecs públics i representatius de l’Estat espanyol, inclòs el cap de l’estat, siguen designats mitjançant l’elecció de la ciutadania. Els valencians hem de tindre dret a decidir-ho tot, també a escollir el cap de l’estat”.

Enric Nomdedéu ha comentat que, pel que fa a la regulació de la situació creada davant l’abdicació del rei, “cal garantir el principi d’elecció directa per part de la ciutadania de tots els càrrecs públics i institucionals, inclòs el cap de l’Estat, tot garantint el principi d’igualtat de tots els ciutadans i ciutadanes tant en el sufragi passiu com en l’actiu. Per a això, des de Compromís entenem que l’única solució a la falta de regulació és la democràtica: oferir a la ciutadania la possibilitat de manifestar-se mitjançant referèndum sobre la figura del cap de l’Estat”.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament ha explicat que “aquest referèndum és, des del nostre punt de vista, imprescindible per tal que de manera lliure i directa la ciutadania s’expresse i decidisca lliurement el model d’Estat”. Nomdedéu també ha criticat “els que s’omplen la boca parlant de democràcia i admeten que la figura del cap de l’estat s’herete per drets de sang i es trie mitjançant el vot de les persones. Això atempta contra la igualtat bàsica que hem de defendre com a principi irrenuciable. És incomprensible l’actitud d’alguns partits que es diuen d’esquerres mentre defensen la pervivència dels drets de sang”.

Compromís per Castelló

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa