Diari La Veu del País Valencià
El secretari autonòmic de sanitat visita Pedreguer
La situació actual del centre de salut, a grans trets, és la següent. Marina Salud, com que ja s’ha anunciat la intenció del Consell de rescindir-ne el contracte, no té cap intenció d’assumir la construcció del centre. Per tant, allò lògic seria que l’assumira la Conselleria de Sanitat, ja que, quan es produïsca el rescat de la sanitat ara o d’ací a 3 anys o d’ací a 10, el centre de salut acabarà sent de la Generalitat.

No obstant això, per part de la consellera Carmen Montón hi ha una reticència clara a que la Conselleria assumisca la construcció, ja que afirma que fer-ho seria “fer-li un regal a una empresa privada”, per la qual cosa tenen prioritat els centres de salut que no estan en zones de concessió. Des de l’Ajuntament, se li ha dit repetidament que eixe argument no és vàlid: d’una banda, perquè, com deiem adés, tard o d’hora (sembla que més tard que d’hora segons va dir el president Puig en l’últim debat de política general), el centre revertirà a la sanitat pública i serà de Conselleria; de l’altra, perquè no pot ser que la gent de Pedreguer estiga en una situació de desavantatge respecte de la resta de valencians per estar en zona de concessió, quan resulta que la Conselleria va prometre’ns el centre ja el 2008 (recordem que estava al seu Pressupost de llavors, però que en fer-se la concessió a Marina Salud va desaparèixer del Pressupost i no va aparèixer al plec de condicions de la concessió).

Per això, durant la visita que a principis de novembre va fer el secretari autonòmic de sanitat, Narcís Vázquez, a Pedreguer, es va estudiar la possibilitat de presentar una esmena al Pressupost de la Generalitat per tal que s’incloga la realització del centre de salut de Pedreguer.

A banda, mentrestant, i tenint en compte que, en cas d’aprovar-se l’esmena, la construcció del centre no serà immediata, el secretari autonòmic s’ha compromés a pressionar Marina Salud perquè facen algunes obres de millora a l’actual centre, de manera que puguen resoldre’s alguns dels problemes que ara presenta: ascensor, serveis adaptats, portes amb espai suficient perquè puguen passar-hi les cadires de rodes…
D’altra banda, la regidora de Sanitat, Inma Puigcerver es va reunir el 14 de novembre amb el secretari autonòmic perquè li explicaren el resultat de la reunió que eixe mateix dia mantingué la Comissió Mixta Conselleria-Marina Salud, en la qual tractaren la qüestió de les millores que necessita l’actual centre de salut i es demanar a la concessionària els projectes que en el seu dia van realitzar per a l’equipament.

De resultes de la visita i d’aquesta darrera reunió, hem aconseguit que la construcció d’aquest equipament tan necessari torne a aparéixer als Pressupostos de la Generalitat després de 7 exercicis (recordem que en va desaparéixer l’any 2008, en privatitzar-se la sanitat a la comarca, i d’aquelles noces, aquests confits…). Concretament, i per primera vegada, les línies d’actuació de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública inclouran “instar el Departament de salut de Dénia a realitzar el nou centre de salut de Pedreguer”.

Com que aquest resultat és esperançador però no satisfactori del tot, es va decidir en Junta de Portaveus (per unanimitat dels 4 grups del consistori, CUP, PSOE, PP i Compromís) de l’Ajuntament de Pedreguer traslladar a la consellera de Sanitat, Carmen Montón, un escrit, signat per tots els grups, en què se li demana que incloga la construcció d’aquest equipament entre les inversions que realitzarà la Conselleria que dirigeix el 2017. També s’ha passat còpia de l’escrit a tots els grups presents en les Corts.

Comparteix

Icona de pantalla completa