Diari La Veu del País Valencià
Els productors d’hortalisses de la Ribera fan guàrdia permanent per a evitar els robatoris
RedactaVeu / Alzira

La Unió de Llauradors indica que els productors d’hortalisses de la comarca de la Ribera fan guàrdia permanent en els seus camps, enmig d’una gran impotència i indefensió, per a evitar el robatori de les seues collites davant l’onada de sostracions que fa temps que es produeix.

El principal objecte de desig dels autors dels robatoris són els melons i, aquesta passada setmana, li’n van robar quasi 6.000 quilos a un agricultor d’Alzira, mentre que en altres casos han sorprés els lladres furtant i amenaçant si se’ls diu alguna cosa.

Els robatoris es produeixen fonamentalment en les hores en què els agricultors solen anar a menjar o ja de matinada, davant la qual cosa, han decidit muntar guàrdia permanent fins que la collita isca als mercats.

La Unió reclama major vigilància policial en les zones productores i més pressió i intimidació per a evitar que es cometen els robatoris. En aquest sentit, demana un augment de les forces de seguretat de l’Estat i de les policies locals, alhora que recorda que segueix pendent la modificació del Codi Penal perquè es contemplen les casuístiques dels robatoris en les zones rurals.

Segons La Unió, el valor del robat en el camp valencià va passar dels 20 milions d’euros el passat any i enguany es detecta un augment, respecte a les mateixes dates de l’anterior, que podria xifrar-se en un 25% més.

La Unió proposa també la creació d’un cos de policia rural o una policia rural mancomunada per a aquelles poblacions més xicotetes. Així mateix, insta al fet que se celebren reunions periòdiques de les Juntes de Seguretat Rural local, provincial i autonòmica i, que els Ajuntaments i/o Jutjats de Pau tinguen la capacitat de registrar les denúncies per a després, traslladar-les a la Comandància de la Guàrdia Civil.

Un altre aspecte a treballar i millorar en els robatoris de les zones rurals per a La Unió és la persecució i inspecció de les empreses que compren produccions agràries o d’un altre tipus, i no puguen demostrar la seua procedència o enclavaments potencialment susceptibles de vendre mercaderia robada, tant de producte agrícola com de material com coure, eines, etc.

Comparteix

Icona de pantalla completa