Diari La Veu del País Valencià
Transport públic gratuït pels aturats de Paterna
JUANMA RAMÓN: “VOLEM QUE ELS ATURATS DE PATERNA TINGUEN TRANSPORT PÚBLIC GRATUÏT”

Compromís per Paterna proposa que es cree un abonament mensual combinat que cobrisca el bus municipal, el metro, el tramvia i la línia 62 de l’EMT

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “donat el numero d’aturats al municipi, que actualment està al voltant de les 8.200 persones, que ixen cada dia a intentar trobar feina, considerem que el consistori ha d’implantar un abonament mensual de transport gratuït per a ells. Aquest abonament seria combinat ja que cobriria la línia d’autobus municipal, la línia 1 de metro, el tramvia i la línia 62 de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València”.

Segons explica el regidor, “els veïns i veïnes de Paterna que malauradament es troben en situació d’atur, molts d’ells sense recursos, sense percebre cap tipus de prestació o amb un mínim de 400 euros, necessiten que l’administració més propera cree algun tipus d’ajuda social que els ajude a cobrir l’import dels desplaçaments en transport públic. És una mesura que alivia les maltretes economies de moltes famílies de Paterna, algunes d’elles, fins i tot, amb tots els seus membres en l’atur. Parlem dels aturats més necessitats i sense recursos”.

“Amb aquesta proposta es poden evitar situacions innecessàries, com viatjar sense bitllet amb el risc d’una multa que no poden pagar, perquè si no tenen diners per a un bitllet, tampoc el tenen per a una sanció econòmica. Es tracta de facilitar a les persones que si han de buscar-se la vida, empren el transport públic i el preu no els supose un entrebanc”.

“Sabem que hi ha ciutats i municipis que ja estan aplicant aquest abonament, una mesura que suposa una descàrrega en l’economia dels aturats. Per això, Compromís presentarà al ple de juny una moció on farà aquesta proposta, i que així el consistori facilite un abonament mensual gratuït per a les persones que acrediten la seua condició d’aturats, sense cap tipus de recursos”.

“Esperem que l’equip de govern del PP i els partits de l’oposició ens donen suport a la nostra proposta i que, una vegada s’aprove, tire endavant el més ràpidament possible, via convenis o acords amb Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) i amb l’EMT per la línia 62 que arriba fins al barri de Terramelar. És una mesura en positiu i que beneficia a la ciutadania que més ho necessita i que no pot esperar a maig de 2015 a que el PP deixe el govern”, conclou Juanma Ramón.

Compromís per Paterna

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa