Diari La Veu del País Valencià
EUPV Marina Alta – Construïm junts i juntes la III República
PER UN REFERÈNDUM PERQUÈ EL POBLE DECIDEIXI:

Construïm junts i juntes la III República

La greu situació de crisi econòmica, social i política que viu el nostre país ha propiciat l’abdicació del monarca i l’intent accelerat d’imposar al poble espanyol un altre Rei, sense que la voluntat del poble sigui tinguda en compte.

Per a nosaltres i nosaltres aquesta decisió és conseqüència directa de la deterioració i desplomi del sistema bipartidista després de les eleccions europees del 25 de maig, en les quals, per primera vegada en la història recent, el bipartidisme que sosté al règim monàrquic, ha tingut menys del 50% del respatller directe dels ciutadans i menys del 20% del suport dels ciutadans amb dret a vot. La crisi del bipartidisme es converteix en una crisi del Règim.

Per això exigim que el poble, en el qual resideix la sobirania, parli i decideixi, a través de Referèndum, si vol Monarquia o República, si vol Monarquia o Democràcia.

Perquè som ciutadania, no súbdits, no volem tuteles ni que tractin als ciutadans com a menors d’edat. Exercir la nostra sobirania és fer que sigui el poble qui decideixi com vol governar-se. És decidir entre tots i totes, quin país volem i per a això, exigim un Referèndum que obri el camí a un procés constituent perquè decidim col·lectivament el país que volem construir.

És l’hora de la Democràcia amb majúscules, perquè la deterioració de la Corona i de les institucions polítiques que l’han sustentat i que ens han portat a una crisi sense precedents, ens obliguen a tots a pensar junts un nou govern de les coses, una República en la qual els ciutadans estiguin en el centre de la política, que projecti un canvi social, l’aprofundiment de la Democràcia i els Drets Socials.

Al segle XXI és inconcebible que el dret de sang estigui per sobre de la voluntat popular. El Rei se’n va davant el rebuig de l’opinió públic Els qui volen sostenir una Casa real esquitxada de corrupció, opacitat i connivència amb les xarxes clientelars teixides pel bipartidisme, volen canviar alguna cosa perquè res canviï. Però estem segurs i segures que no és ni el que vulguis, ni el que necessita el nostre poble i, en qualsevol cas, ha de ser la ciutadania i ningú més, qui decideixi.

Per això fem una crida a les forces polítiques, socials, culturals i a tots aquells ciutadans i ciutadanes que volen exercir el seu legítim dret a decidir com volem governar-nos, a reclamar junts un Referèndum perquè el poble decideixi, i iniciar el camí a un país més just i més solidari. A aquest projecte li cridem III República.

EUPV Marina Alta

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa