Diari La Veu del País Valencià
Bellreguard acull divendres la final de la XX Lliga de raspall
RedactaVeu / València

La seu de la Diputació de València (Plaça Manises, València) acull, demà dimarts a les 13 hores, la presentació de la final de la XX Lliga de raspall, el campionat per equips més important i longeu d’aquesta especialitat. El títol es decidirà el divendres a les 23:30 hores a Bellreguard, on jugaran la partida que tanca el campionat Punxa i Coeter II contra Pepe, Moro i Xoto.

A l’acte d’aquest dimarts, acudiran el diputat de Joventut i Esports, Miguel Bailach, la directora territorial de la Conselleria de Governació i Justícia, Mercedes Igualada, el vicepresident de l’àrea de raspall de la Federació de Pilota Valenciana, Salvador Oliver, i el director de Frediesport, Alfredo Hernando ‘Fredi’, així com els pilotaris participants en la final.

La Lliga de raspall-Trofeu Diputació de València toca a la seua fi després de dos mesos de partides a set trinquets diferents, els de Castelló de Rugat, La Llosa de Ranes, Bellreguard, Xeraco, Oliva, Piles i Castelló de la Ribera. Han participat els 17 millors pilotaris professionals, repartits en sis equips, dels quals queden els dos millors, com correspon a un campionat que premia la regularitat.

Punxa i Coeter II formen l’única parella d’un campionat en el qual han participat majoritàriament trios, la qual cosa dóna bona mostra del gran moment de joc que travessen els dos pilotaris. De Coeter II cal destacar que és vigent subcampió individual i està considerat el número u dels punters. El veterà de Simat disputa la seua cinquena final de la Lliga i aspira al segon títol, mentre que Punxa de Piles disputarà la seua primera final d’aquest campionat.

El trio també ha demostrat un alt grau de compenetració en la Lliga. El pes de la responsabilitat el porta el veterà mitger d’Alcàntera del Xúquer Moro, que posseeix ja quatre títols de campió en quatre finals disputades, les de 1994, 1996, 1999 i 2005. El seu company Xoto juga la seua segona final després del títol que va alçar el 2009, mentre que Pepe, debutant enguany amb només 21 anys, juga la seua primera final.

La partida del divendres té, per tant, tots els al·licients: la presència de dos veterans de luxe com Coeter II i Moro, i també la il·lusió de tres pilotaris joves amb ganes de fer-se lloc entre els grans, Punxa, Pepe i Xoto. I tot amb la màxima pressió del títol més important de la temporada en joc.

Comparteix

Icona de pantalla completa