Diari La Veu del País Valencià
Reunió de la Xarxa d’Alcaldes i la Plataforma en defensa de la sanitat
La Xarxa d’Alcaldes, reunida a Pedreguer amb la Plataforma, acorda manifestar-se a València per exigir la rescissió sanitària

La protesta seria en abril i prèviament esgotaran la via diplomàtica, intentant una reunió amb el president de la Generalitat i altra amb el president de DKV Espanya La Xarxa d’Alcaldes de la Marina Alta i la Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública de la Marina Alta van acordar el passat dilluns, 27 de febrer, a Pedreguer, organitzar mesures de protesta a València per incrementar la pressió en la demanda del rescat de la sanitat de la comarca. La concentració tindria lloc la penúltima setmana d’abril, pràcticament en l’equador d’una legislatura que es va iniciar amb promeses d’una rescissió que no ha acabat d’arribar.

Tot i reconèixer que hi ha hagut alguns avanços (increment del número de pacients derivats a La Pedrera, tancament del servei de Neurocirurgia en l’hospital o aplicació del codi Ictus), alcaldes i plataforma ho consideren insuficient.

La reunió del passat 27 de febrer a Pedreguer sorgia per acord de l’última reunió (7 de febrer) de la Comissió Mixta de Seguiment de la Concessió de la Marina Alta, constituïda fa mesos entre la pròpia plataforma i els Ajuntaments per tal de treballar per la millora de la prestació sanitària i la seua rescissió. A la trobada van acudir, per la Xarxa d’Alcaldes: el de Dénia, Vicent Grimalt, i la seua regidora de Sanitat, Cristina Morera; l’alcalde de Pego, Enrique Moll; la regidora de Sanitat de Xàbia, Pilar Zamora; l’alcalde de Pedreguer, Sergi Ferrús; el d’Ondara, Zeus Serrano; l’alcaldessa de Gata, Magda Mengual i la seua regidora de Sanitat, Pepa Signes; i l’alcalde d’Els Poblets, Salvador Sendra. La Plataforma va estar representada per alguns dels seus membres, entre ells un professional psiquiatra. També hi va assistir un representant de la Plataforma Pro Centre de Salut de Pedreguer, així com altre de Marea Blanca Alacant o un representant del comitè d’empresa.

Cal dir que el posicionament va ser unànime pel que fa a la necessitat d’incidir en la reivindicació del rescat, tot i que amb matisos pel que fa a les fórmules. Alguns alcaldes van suggerir esgotar la via diplomàtica. Així es va acordar sol·licitar una reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i altra amb el president de DKV a Espanya, Josep Santacreu (per a fer-li palès el malestar de la comarca amb Marina Salud). El suggeriment es va acceptar, però, vist el poc èxit d’anteriors, múltiples i decebedores reunions (amb alta inspecció, amb el comissionat, amb el secretari autonòmic o amb la pròpia consellera Carmen Montón), com a complement a la concentració d’abril a València.

Els representants municipals esperen encoratjar els seus veïnats i poder concentrar en abril una quantitat important de gent que faça veure que el clam a la Marina Alta per una sanitat digna i de qualitat és unànime.

Comparteix

Icona de pantalla completa