Diari La Veu del País Valencià
Els treballadors de la cadena Hotels Husa de València convoquen una vaga indefinida
RedactaVeu / València

El Comité d’empresa dels hotels Husa de València, propietat de Joan Gaspart, vicepresident de la CEOE, ha decidit convocar una vaga indefinida, a partir del divendres 26 de juliol, com a conseqüència de l’impagament reiterat de salaris als treballadors.

Segons explica Gonzalo Aranda, president del Comité d’empresa, amb majoria d’UGT, el deute amb els treballadors es correspon amb els últims tres mesos de treball, però porten suportant aquesta situació des de l’any 2010. A més, l’empresa no aporta cap tipus de solució o termini de pagament del deute amb els afectats, als quals els deuen unes quantitats de 4.000 euros de mitjana, i segueix incrementant-se de forma progressiva, fins al punt que algunes famílies estan tenint seriosos problemes per a subsistir i fer front a alguns pagaments com hipoteques o altres préstecs bancaris.

L’última reunió que la direcció de l’empresa va mantenir amb el Comité, es va celebrar en el tribunal d’arbitratge sense acord, i segons indiquen des del propi Comité, Pascual Jiménez, director de Personal, va mantenir una posició “dura i inflexible”, argumentant que l’empresa ja estava prenent solucions, entre elles les de deixar la gestió d’alguns hotels. No obstant açò, les mateixes fonts apunten que aquest tipus de decisions no està servint per a solucionar la problemàtica dels reiterats impagaments als treballadors.

Donades les circumstàncies, des del Comité d’empresa ens expliquen, que no han tingut més remei que convocar una vaga indefinida des del dia 26 de juliol, ja que la direcció de l’empresa no aporta cap solució viable i entenen que s’ha arribat a una situació insostenible en el temps.

A València, la cadena Husa gestiona en l’actualitat tres hotels, entre els quals es troba l’històric Hotel Reina Victoria, en ple centre de la ciutat de València, i hi treballen al voltant de 70 treballadors, amb una taxa d’ocupació, durant tot l’any, del 80 al 90%.

Comparteix

Icona de pantalla completa